L mamatseio 99Στις 16/1/2023 έστειλα αναφορά προς Διοικητή ΓΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, 3Η ΥΠΕ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΚΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΚΑΒ ΕΚΚΕΠΥ-ΑΘΗΝΩΝ ενημερώνοντας / υπενθυμίζοντας τα εξής:

Όπως είναι γνωστό η ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ λειτουργεί με 2 εντατικολόγους και 1 ιατρό αναισθησιολόγο (μετακινημένη από το αναισθησιολογικό) εδώ και 2 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων να κάνουν πάνω από δέκα εφημέριες τον μήνα με εξοντωτικά ωράρια πέραν του νόμιμου, αφού ουδεμιά συγκατάθεση δώσανε στο να εργάζονται πέραν των προβλεπόμενων .

Και δεν φτάνει αυτό - έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό ότι ο ένας εντατικολόγος αποδέχτηκε θέση διορισμού σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Ενημερώθηκαν και από τον ίδιο, ενώ η 3η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί από τον διοικητή, απ’ ότι μου έχει πει και ο ίδιος.

Από ημέρα σε ημέρα πρόκειται να βγει το ΦΕΚ διορισμού του εν λόγω ιατρού σε άλλη θέση σε άλλο νοσοκομείο και ουδεμία ενημέρωση έχω για το πώς θα λειτουργήσει η ΜΕΘ. Αυτό, πέραν του ότι είναι απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται αφού δεν μας έχει διευκρινιστεί πως θα καλυφθεί το κενό που θα αφήσει ο ιατρός που φεύγει. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου στην παρούσα διοίκηση, δεν έχω πάρει συγκεκριμένη απάντηση ενώ όπως με ενημέρωσε και ο διοικητής σε έγγραφο που έχει στείλει για τον σκοπό αυτό στην 3η ΥΠΕ, ουδεμία απάντηση έχει πάρει.

Η συμπεριφορά των υπευθύνων στο θέμα αυτό δεν είναι σωστή αφού:

1ο Δεν σέβονται των ρόλο και τον αγώνα που το ιατρικό προσωπικό έχει δώσει τόσα χρόνια προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και να καλυφθούν κενά που υπάρχουν. Να υπενθυμίσω και το πρόσφατο περιστατικό με το 3χρονο παιδί που διασωληνώθηκε, όπου οι ιατροί της ΜΕΘ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να σταθεροποιηθεί και να διακομισθεί αεροπορικώς με ασφάλεια σε νοσοκομείο των Αθηνών.

2ο Δεν σέβονται των ρόλο των ιατρών της ΜΕΘ που όταν νόσησαν από COVID, δεν αντικαταστάθηκαν και έπρεπε να κάνουν μέχρι και 12 εφημερίες το μήνα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, ενώ την ίδια ώρα άλλες ΜΕΘ της 3η ΥΠΕ είχαν μέχρι και 6 ιατρούς στην δύναμή τους - ενώ άλλες ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε εργασία είχαν μηδενικό αριθμό νοσηλευόμενών ασθενών (200 ημέρες το 2022 – όπως προκύπτει από τοπικό δημοσίευμα).

3ο και σημαντικότερο δεν σέβεστε τους ανθρώπους στην Δυτική Μακεδονία οι οποιοι έχουν έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από την λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά και από την ύπαρξη εντατικολόγων στο νοσοκομείο που πολλαπλά βοηθούν στην αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων στις κλινικές αλλά και στη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

H απάντηση που πήρα σήμερα από την διοίκηση επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα παραπάνω δίχως να προτείνεται κάποια λύση.

Παρόμοιες αναφορές έχουν   γίνει και στο παρελθόν χωρίς καμία απάντηση ή λύση από τους υπευθύνους.

Αυτή είναι η ύστατη προσπάθεια και έκκληση του διευθυντού της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ προς τους υπευθύνους για την σωτηρία της ΜΕΘ και κατ επέκταση των συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη.

                                                                O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘ

ΣΤΟΚΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                          

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ