Εκτύπωση

papadimitriou-apostΟ Νόαμ Τσόμσκυ είναι Αμερικανοεβραίος κορυφαίος διεθνώς επιστήμων. Δεν ανήκει σ’ αυτούς που, απορροφημένοι από την έρευνά τους ή μεθυσμένοι από τις δόξες εκ των επιτυχιών τους, δεν αξιολογούν τις συνέπειες στην παγκόσμια κοινωνία εκ των συμβαινόντων.

Απεναντίας προβληματίζεται σε βάθος και διατυπώνει τις απόψεις του με σοβαρότητα και διεισδυτικότητα. Τηρεί στάση ανάλογη προς εκείνη του Οπενχάιμερ, ο οποίος διείδε τις τρομακτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα εκ της κατασκευής και χρήσης των ατομικών όπλων, στην ανακάλυψη των οποίων και ο ίδιος είχε συμβάλει. Είχε διαχωρίσει τότε ο Οπενχάιμερ τη θέση του και απομονώθηκε όχι μόνο από την κατεστημένη εξουσία, αλλά και από τους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να προβάλουν ηθικής φύσεως διλήμματα. Σήμερα ο Τσόμσκυ αποκαλεί τους λαούς «ζαλισμένο κοπάδι», το οποίο άγεται και φέρεται από τους υποταγμένους στο σύστημα εξουσίας, τρομοκρατείται και καταδυναστεύεται και επιβραβεύει τους δυνάστες του, στα πόδια των οποίων εναποθέτει την ελευθερία του και τις ελπίδες του!

                Επαληθεύονται οι απόψεις του Τσόμσκυ στην παρούσα κρίση εκ της πανδημίας; Παρακολουθούμε ζαλισμένοι, τρομοκρατημένοι και εναποθέτοντες τις ελπίδες μας στους εξουσιαστές; Κατ’ αρχήν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε τις αντικρουόμενες θέσεις ακόμη αι στον «σκληρό πυρήνα» της ιατρικής κοινότητας. Δεν αναφέρομαι στην παρουσίαση του θέματος της πανδημίας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα λοιπά ΜΜΕ της χώρας μας. Αναφέρομαι στη μάχη που μαίνεται στους διαδικτυακούς τόπους. Οι πολίτες σπεύδουν να αποδεχθούν κατά βούληση άκρως αντικρουόμενες απόψεις. Δεν διαχωρίζω τους επιστήμονες σε καλούς και κακούς, με την ηθική έννοια του όρου, ώστε να σπεύσω να υιοθετήσω τη μία ή την άλλη από τις αντικρουόμενες απόψεις. Θέτω απλά ένα ερώτημα: Αποκλείεται το σύστημα εξουσίας να στοχεύει στο να επιτείνει τη «ζάλη του κοπαδιού»; Ας παρακολουθήσουμε κάποια από τα συμβάντα.

                Έγινε στην αρχή αναφορά ότι ο ιός, που ταλανίζει την ανθρωπότητα, μεταδόθηκε στην Κίνα από ζώα της διατροφής των κατοίκων της. Ακολούθησε η καταγγελία ότι ο ιός, ανθρώπινο κατασκεύασμα, διέφυγε από ερευνητικό εργαστήριο. Έσπευσαν οι πολέμιοι της συνομωσιολογίας να καταγγείλουν τους υπέρμαχους αυτής, ότι τρομοκρατούν την κοινή γνώμη. Η ζάλη εντείνεται. Ας εξετάσουμε κάποιες λεπτομέρειες του θέματος. Όταν υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία, άκουσα να γίνεται λόγος για τον ατομικό-ραδιολογικό-βιολογικό-χημικό πόλεμο ή ΑΡΒΠ (τον προφέραμε ΑΡαΒοΧιΠι). Χημικά όπλα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τον Α΄ μεγάλο πόλεμο του 20ου αιώνα. Ατομικά χρησιμοποιήθηκαν κατά την λήξη του Β΄ μεγάλου πολέμου. Αργότερα διάβασα ότι έγιναν πειράματα με βιολογικές ουσίες για πολεμική χρήση με «πειραματόζωα» θανατοποινίτες στις ΗΠΑ ή απόκληρους σε χώρες του τρίτου κόσμου. Αλήθεια, ψέμμα; Ο Θεός γνωρίζει. Όμως με βάση τα συμβαίνοντα στον πλανήτη, μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δυνατόν να διεξήχθησαν και να διεξάγονται τέτοια πειράματα. Το δόγμα ότι ο επιστήμων δεν δεσμεύεται από ηθικής φύσεως διλήμματα, γίνεται αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητών κατ’ εντολήν του συστήματος εξουσίας. Ο μεγάλος Εβραίος επιστήμων, ο Βανούνου, που, υπακούοντας στη φωνή της συνείδησής του, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ κατέστη πυρηνική δύναμη, υπέστη πολυχρόνια φυλάκιση.

                Στο διαδίκτυο είναι αναρτημένη η πληροφορία ότι ο Αμερικανός συγγραφέας DeanKoontz, έγραψε βιβλίο (1981) με τίτλο «TheEyesofDarkness», στο οποίο αναγράφεται η διαρροή από ερευνητικό εργαστήριο ιού, στον οποίο δόθηκε το όνομα Γουχάν-400, με οδυνηρές τις συνέπειες για τον πλανήτη. Εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, που μας ταλανίζει υπήρξε η Ουχάν ή Βουχάν ή Γουχάν της Κίνας. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι υπαρκτό πρόσωπο (Wikipedia). Το ίδιο φαίνεται να είναι και το βιβλίο (προβάλλεται το εξώφυλλό του). Υπήρξαν προφήτες ο Κούντς, ο Όργουελ και άλλοι ή μήπως έγραψαν καθ’ υπαγόρευση; Πάντως σε βιβλίο παιδιατρικής και όχι συνωμοσιολογίας γράφηκε (2003) ότι ιός διέρρευσε από ερευνητικό εργαστήριο χώρας της Άπω Ανατολής. Το ίδρυμα του μεγιστάνα του πλούτου και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης επιχείρησης στον τομέα της πληροφορικής οργάνωσε ημερίδα (18.10.2019), έξι εβδομάδες πριν από τη γνωστοποίηση του πρώτου κρούσματος προσβολής του ιού στην Κίνα. Είχε εκδηλωθεί άραγε ενωρίτερα η προσβολή και είχε αποκρυβεί από τη διεθνή κοινή γνώμη, το ίδρυμα διαθέτει προφητικές ικανότητες ή κάτι άλλο συμβαίνει; Αναλυτής του θέματος της, κατά τον ΠΟΥ, πανδημίας, ερευνώντας αποκάλυψε ότι ίδρυμα, που ανήκει στον ίδιο μεγιστάνα του πλούτου διαθέτει ευρεσιτεχνία του κορωνοϊού! Βέβαια το ίδρυμα διευκρίνισε ότι κατέχει άλλου στελέχους του ιού! Γιατί άραγε τόσο έντονο το ενδιαφέρον του μεγιστάνα για την επίσπευση παρασκευής εμβολίου προς καταπολέμηση του ιού; Γιατί ενισχύει απλόχερα την ερευνητική προσπάθεια; Γιατί προτείνει οι Αμερικανοί πολίτες να υποχρεωθούν να φέρουν μικροεπεξεργαστή, μικροτσίπ στα ελληνικά, για το καλό τους; Φιλάνθρωπα αισθήματα; Ο γυιός του Ρόμπερτ Κέννεντυ επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του. Δεν γνωρίζω, αν ασχολείται και αυτός με την πολιτική. Ίσως διατρέχει τον κίνδυνο να έχει την ίδια κατάληξη με τον πατέρα του! Ξαναθέτω το ερώτημα: Η αντιπαράθεση, που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πραγματική ή εικονική;

                Μέσα στη σύγχυση που προκλήθηκε (κατά λογική ακολουθία ή στοχευμένα;), κάποιοι εδώ (πολύ γνωστοί πολιτικοί) αλλά και σε άλλες χώρες έσπευσαν να τονίσουν την ανάγκη σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης προς αντιμετώπιση αναλόγων κρίσεων στο μέλλον. Δεν ακούστηκε το σύνθημα αυτό για πρώτη φορά. Όμως συνήθως οι στην υπηρεσία του συστήματος ευρισκόμενοι δημοσιογράφοι έσπευδαν να καταγγείλουν τους εκφράζοντες την αντίθεσή τους προς την εξέλιξη αυτή των πραγμάτων στον πλανήτη ως συνομωσιολόγους, αθωώνοντες τους συνωμότες. Η κυβέρνησή μας έσπευσε να ψηφίσει νόμο (11.3) για τη δυνατότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περίπτωση πανδημίας στο μέλλον, ποινικοποιώντας τους ανυπότακτους με την κατηγορία του επικινδύνου για τη δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να παραμείνουν άχρηστες και οι νέες ποσότητες εμβολίων, όπως και οι προηγούμενες, που τελικά δόθηκαν σε άλλη χώρα από «φιλανθρωπία»! Θα υποστούν συνέπειες όσοι γιατροί τολμήσουν και τώρα, όπως και τότε, να εναντιωθούν στο μέτρο; Πάντως εκείνο το οποίο φανερά υποστηρίζεται είναι ότι στο εξής ο καθημερινός μας βίος δεν θα είναι όπως και πριν από την εκδήλωση της πανδημίας. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Εθελούσια παράδοση της ελευθερίας μας σ’ αυτούς που φροντίζουν πριν από μας για μας, για το καλό μας! Παραδειγματική τιμωρία αυτών που με τη στάση τους διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη, την οποία το σύστημα επιτάσσει πάντα για το καλό μας! Ήδη δημοσκοπήσεις μας ετοιμάζουν για τη νέα τάξη πραγμάτων. Το 76% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να δεχθεί περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας και 2 στους 3 εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους. Αν και προσωπικά είμαι άκρως επιφυλακτικός έναντι των δημοσκοπήσεων, δεν αμφισβητώ την αλήθεια του πορίσματος, παρά τον μικρό αριθμό του δείγματος (2.000). Οι λαοί που δεν κυβερνούνται από Θεό κυβερνούνται από τυράννους.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

papadimitriou-apost