Εκτύπωση

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013/mikrovalto.gr/ΒΙΝΤΕΟ 7:29min

Η ιδρυτική συνέλευση δημοτικής κίνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Σέρβια

dimotkin19_1dimotkin19_2dimotkin19_3

Ανοιχτή πρόσκληση σε κινήματα, φορείς, συλλόγους, προσωπικότητες, οικολογικές οργανώσεις, ενεργούς πολίτες και σ’ όλους τους δημότες που θέλουν την ανατροπή στην τοπική αυτοδιοίκηση, απηύθυνε ο συντονιστής της πρωτοβουλίας Πολυδεύκης Λιάκος από το Φρούριο, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, στην ιδρυτική συνέλευση για τη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης της ριζοσπαστικής αριστεράς στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στα Σέρβια.  «Αναγκαία και ικανή συνθήκη, καθώς και προϋπόθεση», όπως τόνισε, «είναι η οικοδόμηση μιας πλατειάς, αγωνιστικής, μαχητικής και δημοκρατικής ενότητας», καταλήγοντας «ας το τολμήσουμε λοιπόν!».

Αναφερόμενος στη γενικότερη κρίση που λόγω του μνημονίου κάνει όλες τις κοινωνικές δομές των δήμων να καταρρέουν, στάθηκε ειδικότερα στα προβλήματα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, «πετώντας το γάντι» στη σημερινή δημοτική αρχή -χωρίς να την κατονομάσει-, ότι «στις παρούσες συνθήκες θα πουλήσουν δήθεν ανεξαρτησία και υπερκομματικότητα. Είναι εξαρτημένοι όμως από το παρελθόν τους, από τα συμφέροντα που υπηρέτησαν, από την πολιτική τους διαδρομή και δράση…».

Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου και στον περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Κύρινα, επικεφαλής της Εναλλακτικής Δράσης και έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων (Παλούκας, Λιάκος, Γκούμας, Ζάκης, Βήττας, Παπαδημητρίου κ.α.).

Πάντως παρά τον μεγάλο σχετικά αριθμό των παρόντων στην ιδρυτική συνέλευση, εύκολα μπορούσε να διακρίνει κανείς, την «απουσία» κορυφαίων ονομάτων του χώρου της περιοχής, καθώς και την έλλειψη αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης από αρκετές τοπικές κοινότητες.

Η νέα συγκέντρωση της κίνησης ορίστηκε να γίνει κατά το διάστημα 15-20 Νοεμβρίου 2013. Σ’ αυτή θα καθοριστούν, ο επικεφαλής της κίνησης, το όνομα του συνδυασμού και ίσως τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο.

Γιώργος Μαστρ.