Εκτύπωση

Αλήθειες και ψέματα

tzekis15121Πλησιάζουν οι εκλογές και αναρωτιέμαι και μαζί μου μπορεί και άλλοι κοψοχέρηδες συμπολίτες μου  αν θα υπάρχουν  ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και σ’ αυτές τις εκλογές και πόοοσο μεγάλες θα είναι.

Απορώ πως και από  ποια δεξαμενή αντλούν αυτήν την πρωτοτυπία των υποσχέσεων και μάλιστα με τόση ευκολία και με τόση πειστικότητα, ώστε να καταφέρνουν να μας πείθουν και μάλιστα ευκολότατα.

Είμαι σχεδόν σίγουρος γι’ αυτό αφού αποφάσισα να ανήκω μονίμως σ’ αυτούς που θα ψηφίζουν αυτούς που θα τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια και την επομένη θα τους βρίζουν και θα τους φτύνουν στην τηλεόραση.

Είμαι σίγουρος αφού γνωρίζω, όπως το γνωρίζουν και τα εκατομμύρια των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ότι για να εξασφαλίσεις χρήματα για την επιβίωσή σου είτε είσαι άτομο ή επιχείρηση ή κράτος, μπορείς να τα βρεις από τις εξής μόνο δράσεις.

Πρώτα από την παραγωγή αγαθών. Όμως αφού τόσα χρόνια τα παίρναμε χωρίς κόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε απ’ αυτή την αιτία.

Δεύτερον,  από τις αγορές με δανεισμό. Είναι όμως βέβαιο ότι ο δανεισμός θα έχει πολύ υψηλό κόστος τόκων, αφού οι δανειστές την ανάγκη του δανειζόμενου περιμένουν.

Τρίτον, από τα Ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου για δανεισμό κράτους. Είναι όμως σίγουρο, ότι αυτά θα το κάνουν απαιτώντας μνημόνιο ή μνημόνια, ώστε να εξασφαλισθεί η επιστροφή των δανεικών.

Πέμπτον, από τις καταθέσεις των πολιτών και τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες, προκειμένου για κράτος.

Άλλον τρόπο δανεισμού δεν γνωρίζει κανένας σ’ αυτό τον πλανήτη, ούτε φαντάζομαι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πιστεύει ότι θα μας χαρίσουν λεφτά χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα. Τέτοια υπάρχουν στις συμβάσεις της Σούδας, στους αγωγούς που θα περάσουν από τη χώρα μας, στο Αιγαίο και γενικά υποθηκεύοντας τη στρατηγική θέση της χώρας μας.

Όλα τα άλλα είναι ιστορίες να περνούν οι νύχτες στα καταφύγια ή στις φυλακές.

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα κόμματα ξεπερνούν την ωμή αλήθεια και υπόσχονται και τάζουν και τάζουν; Μια είναι η εξήγηση. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ότι το ψέμα στην Ελλάδα και το κέρατο εύκολα το ξεχνά ο προδομένος. Καμιά φορά το χρειάζεται κιόλας. Έτσι για να ξελαμπικάρει.

Άλλωστε το ψέμα είναι ομορφότερο από την αλήθεια.

Μ’ αυτά τα δεδομένα, μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα ανήκω την επομένη των εκλογών σ’ αυτούς που θα ονομάζονται κοψοχέρηδες   και μπορώ το βράδυ των εκλογών   να κοιμάμαι ήρεμος μιας και  το μόνο που πρέπει να κάνω την επομένη είναι να επισκεφθώ τον ληξίαρχο και να μετονομασθώ και επίσημα κοψοχέρης.