Εκτύπωση

olaal182Νέοι στην πλειοψηφία μας άνθρωποι, οι περισσότεροι χωρίς ως τώρα εμπλοκή στα αυτοδιοικητικά, αποφασίσαμε να αντιπαρατεθούμε με το μύθο της απάθειας και να σας ζητήσουμε να μας εμπιστευτείτε, δίνοντάς μας τη δύναμη να τα αλλάξουμε ΟΛΑ!

Στόχος μας ένα νέο μοντέλο διοίκησης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών και όχι των πελατών, στις ανάγκες του 21ου και όχι του 20ού αιώνα, στις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Το όνομα του συνδυασμού μας είναι ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ και αυτό έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε. Με ξεκάθαρο όραμα για τον τόπο μας, τοποθετούμε στο επίκεντρο την πολιτική, με όρους αξιοκρατίας και ανοιχτότητας. Οραματιζόμαστε έναv Δήμο χωρίς ρουσφέτια και κολλητούς, χωρίς κλειστά γραφεία και αποφάσεις κάτω από το τραπέζι. Έναν Δήμο που πρόσβαση στις υπηρεσίες του θα έχει ο κάθε δημότης είτε μένει στο κέντρο της Κοζάνης, είτε στη Μεταμόρφωση, στο Ρύμνιο ή στον Πολύμυλο.

Η περιοχή μας αντιμετωπίζει ήδη τον εφιάλτη της αποβιομηχάνισης. Τα προηγούμενα χρόνια δε δημιουργήθηκε κανένα σοβαρό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα νέο αφήγημα που θα το χαρακτηρίζει ο ρεαλισμός και η διάθεση για αλλαγή. Ορισμένες από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι:

  1. Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με αιχμή του δόρατος την ίδρυση Γεωργικής Σχολής.
  2. Επένδυση στον Ενεργειακό Τουρισμό, αξιοποίηση ιστορικών στοιχείων και σχέσεων της περιοχής όπως τα «Μονοπάτια ανταλλαγής πληθυσμών», επανασχεδιασμός και αξιοποίηση του Κρόκου (περιοχή-προϊόν) και δημιουργία δικτύου Μουσείων με ναυαρχίδα το Μουσείο της Αιανής.
  3. Δημιουργία Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με επαγγελματικά κίνητρα σε startups και νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στο Δήμο. Καινοτόμες εφαρμογές για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (Ηλεκτρονικός Δήμος).
  4. Δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε γειτονιά και χωριό και μετατροπή δευτερευόντων δρόμων σε «χώρους για το παιδί και τους γονείς» χωρίς θόρυβο και ρύπανση αλλά με ασφάλεια, προσβασιμότητα, αναψυχή και κοινωνικοποίηση. Στόχος μας να γίνει η Κοζάνη ο Δήμος της χώρας με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το ΠΑΙΔΙ.
  5. Δήμος φιλικός στους πολίτες και το περιβάλλον. Στοχεύουμε να γίνει η Κοζάνη ο πρώτος Δήμος με μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2 και οδοφωτισμό χωρίς κόστος, ενώ ο σταδιακός εξηλεκτρισμός των οχημάτων του Δήμου θα επιτρέψει τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτών.

Την επόμενη μέρα θα μας βρείτε σε κάθε σημείο του δήμου. Εκεί που παρουσιάζονται τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε την «υπηρεσιακή» νοοτροπία, με σκοπό, να είμαστε αποτελεσματικοί στη λύση των καθημερινών προβλημάτων, αλλά και μεθοδικοί στη χάραξη του στρατηγικού προγραμματισμού.

Δεν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες. Η εποχή που περνάμε είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσειςκαι εύκολες επιλογές.

Δε διεκδικούμε την ψήφο σας με τοπικιστικά κριτήρια. Για εμάς δεν έχει σημασία, αν κάποιος είναι Κοζανίτης, Πόντιος ή Βλάχος. Όλοι είναι πολίτες του Δήμου Κοζάνης και αυτό αρκεί. Δε θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, εάν μας ψηφίσετε απλώς και μόνο γιατί στο συνδυασμό μας συμμετέχουν φίλοι ή συγγενείς σας. Θέλουμε να πιστέψετε στο όραμα που έχουμε για τον τόπο και να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτό. Για να γίνουμε όλοι εμείς, η αλλαγή που περιμένουμε.

Στην πολιτική θεωρούμε ότι οι ποσοστώσεις δε λύνουν κάποιο πρόβλημα εκπροσώπησης. Θέλουμε να πετύχουμε στο δικό μας συνδυασμό, οι άνδρες και οι γυναίκες να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό υποψηφίων. Ίσες ευκαιρίες για όλους!

Θα παλέψουμε και θα συγκρουστούμε, για να αλλάξουμε νοοτροπίες που μας κρατάνε κολλημένους στο παρελθόν. Ο λόγος μας έχει γωνίες. Αλλά περισσότερο από γωνίες, έχει επιχειρήματα και λύσεις! Δε διστάζουμε να στηρίξουμε τις σωστές πρακτικές και να πούμε ξεκάθαρα -για παράδειγμα – ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, όπως άλλωστε και κάθε νόμος. Αλλά την ίδια στιγμή είμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση που πλήττεται, για να βρούμε τρόπο να κάνουμε τη μετάβαση πιο ομαλή· για να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Για εμάς κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή είναι ένας καθημερινός μαχητής που προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε κάθε μορφής δυσκολία. Η αγορά είναι το ζωντανό κύτταρο που δίνει ζωή στην πόλη και στα χωριά. Το ξέρουμε καλά, γιατί είμαστε άνθρωποι της αγοράς.

Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Ποιοι θα εργαστούν για την υλοποίησή τους; Στρατηγικός μας στόχος είναι η ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των πολιτών και η ανάπτυξη του εθελοντισμού, για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο στον οποίο θα θέλουν να έρθουν να ζήσουν κι άλλοι.

Πολλοί Κοζανίτες ζουν σε άλλες πόλεις της χώρας ή στο εξωτερικό. Στόχος μας η ενεργοποίηση αυτού του ισχυρού δυναμικού, για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους να προοδεύσει. Το πιο σημαντικό στην κίνησή μας αυτή είναι ότι αποκαθιστούμε τη σχέση των συνδημοτών μας με τον τόπο τους. Τους εντάσσουμε εκ νέου στην καθημερινότητά του. Τους διαβεβαιώνουμε ότι για εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής μας εξέλιξης και δημιουργίας!

Σήμερα καλούμε όλες και όλους όσοι φλέγονται από την ίδια αγάπη και αγωνία για το μέλλον του τόπου να συνεισφέρουν με ενδιαφέρουσες υλοποιήσιμες ιδέες για ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Αξίζει να το παλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να το ονειρευτούμε ΑΛΛΙΩΣ. Αξίζει να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε τον τόπο μας καλύτερο στις επόμενες γενιές.

Τέλος, θέλουμε να απευθυνθούμε σε ΕΣΕΝΑ που διάβασες μέχρι τέλους τη διακήρυξή μας και, ενώ αισθάνεσαι ότι βρήκες πολλές από τις σκέψεις σου αποτυπωμένες στις παραπάνω γραμμές, δε μπορείς να βρεις χρόνο από τη δουλειά σου, από την οικογένειά σου ή νομίζεις ότι απλώς “δεν κάνεις εσύ γι’ αυτά”. Σου λέμε, λοιπόν, ότι σε κανέναν από εμάς που παίρνει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια δεν του περισσεύει χρόνος. Έρχονται, όμως, στιγμές που το ραντεβού με την ιστορία επιτάσσει να βγούμε μπροστά. Να προτάξουμε το συλλογικό, απέναντι στο ατομικό. Να πάρουμε την ευθύνη στα χέρια μας και να αφήσουμε το στίγμα μας στον τόπο που μας γέννησε. Να αφήσουμε το σημάδι στη ρίζα μας. Στο ραντεβού αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Να γιατί σε θέλουμε μαζί μας, για να τα ονειρευτούμε και να τα κάνουμε ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Η Επιτροπή του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ

Στηρίζουν την προσπάθεια οι:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΑλειφέρηςΠερικλής ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαυρίδης Γρηγόρης ΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΤζήμοςΝικόλας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Τζέλλου – ΠλιάκηΚωνσταντίνα ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Μήτσιος Ζήσης ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Λαμπρέτσας Κωνσταντίνος ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝτίναςΚωνσταντίνος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΒάμβαςΜιχάλης ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΓακόπουλοςΕυθύμης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Δαγιόγλου Μαρία ΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σιώζος Θανάσης ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σούλιος Ιωάννης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Κούρτης Στέφανος ΑΞ/ΚΟΣ Ε.Α.
Τσικόγιας Άκης ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Χαραλαμπίδης Γιάννης ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Καλογερίδης Παναγιώτης ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κωτούλας Αλέξης ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Φασνάκης Γιάννης ΠΩΛΗΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαχαίρας Νίκος ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔόκοςΓιώργος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Καλογερίδης Κοσμάς ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔιάφαΚατερίνα ΣΥΝΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Διαφας Παναγιώτης ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κουμουσίδου Ευρύκλεια ΑΓΡΟΤΗΣ
Κεντεποζίδης Σταύρος ΚΑΘ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ)
Τσαλίδης Γιάννης ΕΜΠΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Λαβαντσιώτης Χρήστος ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γκουτζιομήτρος Βασίλης ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜόσχουΑναστασία ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΑλεξανδρίδηςΓιώργος ΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μεχτερίδου Κυριακή ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Ταϊγανίδης Θόδωρος ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Χάιδος Βαγγέλης ΙΑΤΡΟΣ (ΒΕΡΟΛΙΝΟ)
Μαλιαμάνη Φανή ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Λουκάς Αβραάμ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
Σκρέκα Ευαγγελία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σάννας Στέργιος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜανδραβέληςΠάσχος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Μήλιος Ευθύμιος ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κάβουρας Φώτης ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ζαμπάκας Πασχάλης ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαυρίδης Παναγιώτης ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τζημοπούλου Βασιλική ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Τραπεζουντίδης Νίκος ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Παπαθύμιου Βιόλα ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
   
Οικονόμου Γεώργιος ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ – ΜΕΣΙΤΗΣ

Γεωργιάδης Γιώργος

Γρίβα Χριστίνα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Παχατουρίδου Μαρία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ)
Χατζηδάκης Στέλιος ΦΥΣΙΚΟΣ (ΑΛ ΑΪΝ – ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ)
Μαρούδης Παναγιώτης ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντεποζίδου Ελένη ΜΟΥΣΙΚΟΣ (ΖΥΡΙΧΗ)
Καραδήμος Νίκος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Μανακίτσας Παρασκευάς ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Εβρινιάδου Δέσποινα ΟΙΚΙΑΚΑ
Τσιότσιας Κωνσταντίνος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Καρανάνος Αναστάσιος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Μόσχος Γιώργος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ
Αργυρίου Θεοδοσία ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πετακάκης Θόδωρος ΑΓΡΟΤΗΣ
Παπαδόπουλος Αθανάσιος ΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Βασιλάκου Ουρανία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Παρτώνα Κωνσταντίνα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
Γκουργκούτας Θεοδόσης ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κατσάνου Νατάσα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
Κωνσταντινίδης Παναγιώτης ΑΓΡΟΤΗΣ
Καραγιαννίδου Άννα ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
Χατζηγεωργούδης Χρυσοβαλάντης ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τοπαλίδης Παναγιώτης ΠΡΟΠ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Μαθιουδάκη Μαρία ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
Δουγαλής Παύλος ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Καραγιάννης Κωνσταντίνος ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ (ΒΕΡΟΛΙΝΟ)
Αλμπάνης Πέτρος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γάβρος Ζήσης (Άκης) ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Καφάσης Χρήστος ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Τιούλη Ειρήνη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Πάπιστας Δημήτρης ΕΜΠΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Ακολουθήστε μας και υπογράψτε τη Διακήρυξή μας

www.ola-allios.gr

www.facebook.com/olaallios/

olaal182