Εκτύπωση

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 28/12

alusides xionia 14121Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής (28-12-2014) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά: Στη Δυτική Μακεδονία, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (28-12-2014).  θα ενταθούν. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.


Την Κυριακή θα επικρατήσουν ισχυροί Νότιοι Άνεμοι που στα Πελάγη θα φτάσουν τα 8 με 9 ΜΠΟΦΟΡ

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας   έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας απόκινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα

           ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

                               Μέτρα και Οδηγίες Αυτοπροστασίας από πλημμύρες

             ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΑΓΕΤΟ

              ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΑΓΕΤΟ

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr