IMG 20180329 091413 1Στις 29/3/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, διδακτική επίσκεψη  των μαθητών  της Β τάξης του  Τομέα Υγείας- Πρόνοιας και της Γ τάξης ειδικότητας βοηθών Νοσηλευτών  του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων, με απώτερο στόχο...

...οι μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν το διδακτικό αντικείμενο στο φυσικό του χώρο, γεγονός που αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας για τον ρόλο του Νοσηλευτή, τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
 Στην  συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του, και επισκέφθηκαν  τις  διάφορες κλινικές. Ιδιαίτερη  σημασία  δόθηκε  στη μονάδα   αιμοκάθαρσης (τεχνητού  νεφρού) καθώς και στην κεντρική αποστείρωση όπου ενημερώθηκαν μέσω επίδειξης από την προϊσταμένη του τμήματος, για την διαδικασία που ακολουθείται κατά την Αποστείρωση Ιατρικών Εργαλείων και Οργάνων και τον έλεγχο αυτής. Ενδιαφέρουσα ήταν και η ξενάγηση στο τμήμα της αιμοδοσίας, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία της αιμοληψίας, της διασταύρωσης αίματος, της διατήρησης του αίματος και του διαχωρισμού των στοιχείων του. Το βασικό μήνυμα που έλαβαν οι μαθητές ήταν η σημασία και η αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσία.

Συνοδοί Εκπαιδευτικοί ήταν οι: κα Βλαχάβα Παρασκευή, κα Τσιμοπούλου Αικατερίνη και κα Γκέκα Βαΐα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMG 20180329 091413 1