11nark318 11. Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν ακόμη -3- αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -155- κιλών και -855- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθησαν σήμερα (10-03-2018) το πρωί σε περιοχή τηςΚαστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 30 και 34 ετών, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το πρώτο με οδηγό τον 34χρονο, συνοδηγό τον 30χρονο και το δεύτερο με οδηγό τον 25χρονο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το δεύτερο όχημα -6- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -149- λαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -155- κιλών και -855- γραμμαρίων, ενώ το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως συντονιστής-προπομπός και ενημέρωνε τον 25χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών.

11nark318 1

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • εκατόν πενήντα πέντε (155) κιλά και οκτακόσια πενήντα πέντε (855) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • χρηματικό ποσό δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ,
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και
  • επτά (7) κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

*

2. Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -54- κιλών και -380- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς

Ανωτέρω είχε αποδράσει την 04-05-2017 από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών παραβιάζοντας τακτική άδεια, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και 43χρονος αλλοδαπός

Συνελήφθη σήμερα (10-03-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, 47χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αντίσταση.

                                     Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, προχώρησαν στην σύλληψη του 47χρονου.

11nark318 2

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς σταθμεύθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και οδηγό τον 47χρονο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, εκκίνησε απότομα το όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε δυο υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονταν σε στάση, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες στα οχήματα. Άμεσα ακολουθήθηκε από τους Αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 47χρονος-οδηγός, ενώ ο 43χρονος-συνοδηγός διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός του οχήματος τρείς (3) ταξιδιωτικοί σάκοι οι οποίοι περιείχαν έξι (6) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα τεσσάρων (54) κιλών και τριακοσίων ογδόντα (380) γραμμαρίων, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος απέδρασε την 04-05-2017 από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών και έκτοτε αναζητούνταν, καθότι παραβίασε τακτική άδεια.