antlMikr2611 30 19210η μέρα χωρίς νερό το Μικρόβαλτο, από τη βλάβη που είχε σημειωθεί στο υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα (πομόνα) στην βασική γεώτρηση στη θέση «Ράχη», την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. Η σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψε την εξαγωγή της πομόνας που είχε προγραμματιστεί (με απαράδεκτη καθυστέρηση) για χθες Δευτέρα 26/2, κάτι που έγινε σήμερα Τρίτη μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και καιρού επιτρέποντος, αύριο Τετάρτη 28/2 έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση νέας πομόνας, ενώ η υπάρχουσα που έχει υποστεί βλάβη θα αποσταλεί για επισκευή και θα κρατηθεί σαν εφεδρική, για επίσπευση της υδροδότησης σε μελλοντική βλάβη, που θα περιορίζει το χρόνο αποκατάστασης στις δυο ημέρες(!...).

Στο μεσοδιάστημα από την τελευταία ανάρτησή μας για το θέμα (από 6η μέρα, 23/2), έγινε πρόσθετη σύνδεση παροχής φ32 από το δίκτυο της γεώτρησης στα «Ισιώματα» στη θέση «Σταυρός», που δεν είχε και πάλι τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού τα περισσότερα σπίτια του οικισμού ήταν και πάλι χωρίς σταγόνα νερού.

Για τις δυο τελευταίες ημέρες, με την έντονη χιονόπτωση (πλέον των 40 εκατ. το ύψος του χιονιού) και τα πρόσθετα προβλήματα που δημιούργησε, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η κατάσταση ήταν τραγική για τους κατοίκους

mikrovalto.gr

antlMikr2611 30 192

(φωτο αρχείου)