sypotaΗ Τρίτη 20 Φλεβάρη αποτελεί μια σημαντική ημέρα. Είναι από τις λίγες φορές που η ΚΕΔΕ, υιοθετώντας πλήρως τις απόψεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πήρε απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί διαμαρτυρόμενη για την προσπάθεια  της Κυβέρνησης...

...και του Υπουργείου Παιδείας  να οδηγήσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στη σταδιακή συρρίκνωση και  απαξίωση,  τους εργαζόμενους στην ανεργία  και χιλιάδες  γονείς σε αδιέξοδο.

Στην ΠΕ Κοζάνης  από τους τέσσερις Δήμους συμμετέχουν στην απόφαση της ΚΕΔΕ ο Δήμος Κοζάνης και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ο  Δήμος Εορδαίας και ο Δήμος Βοίου στην διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ/ ΠΟΕ-ΟΤΑ . Ουσιαστικά συμμετέχουν με την «ουδετερότητά τους» στην απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως στην απαξίωση του παιδαγωγικού έργου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που στηρίζουν την καθημερινότητα  εκατοντάδων οικογενειών, ενώ προσφέρουν υψηλής ποιότητας παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο.

Κύριοι δήμαρχοι των Δήμων Εορδαίας και Βοΐου, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας αλλά και από την απραξία μας. Οι ευθύνες σας για την μη προάσπιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είναι μεγάλες και θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες σας.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας

 Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Κοζάνης

sypota