antlMikr2611Χωρίς νερό παραμένει η τοπική κοινότητα του Μικροβάλτου από το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017, λόγω βλάβης του κεντρικού αντλητικού συγκροτήματος (πομόνας) στη θέση Ράχη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  μας, το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η αφαίρεση των σωληνώσεων και η εξαγωγή της πομόνας, θα ακολουθήσει ο έλεγχος και θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση και με την προϋπόθεση ότι θα εξελιχτούν όλα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο οικισμός θα μείνει χωρίς νερό από 3-5 μέρες. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εφεδρική αντλία (υπάρχει μια περίπτωση να φέρει ο εργολάβος;) και απαιτηθεί επισκευή της πομόνας (περιέλιξη), η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από την Τετάρτη 29/11.

Για την ανακούφιση των κατοίκων του χωριού, ευελπιστούμε για το διάστημα αυτό ότι, ο δήμος θα μεριμνήσει για τη διάθεση εμφιαλωμένου νερού.

Το πρόβλημα της πομόνας, που έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, καταδεικνύει δυο τεράστιες αναγκαιότητες. Πρώτα της σύνδεσης της παροχής της νέας γεώτρησης που υφίσταται στα διοικητικά όρια του Μικροβάλτου στα Ισιώματα*, με τον κεντρικό υδατόπυργο-δεξαμενή στη θέση Ράχη ή απευθείας με το δίκτυο (κατόπιν μελέτης και τεχνικής προσαρμογής του). Κατά δεύτερον θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει εφεδρική πομόνα, που θα ελαχιστοποιεί το χρόνο αποκατάστασης στις 2-3 μέρες.

*Από τη γεώτρηση στα Ισιώματα, υδροδοτούνται το Τρανόβαλτο (συμπληρωματική παροχή), η μαρμαροφόρος περιοχή του Τρανοβάλτου, ο οικισμός του Φρουρίου και δρομολογήθηκε (προχωρημένο στάδιο, θα επανέλθουμε για περισσότερα) η κατασκευή αγωγού για την υδροδότηση των Λαζαράδων.

Το παράδοξο είναι ότι από αυτή τη γεώτρηση -που ανήκει όπως προαναφέραμε στην ΤΚ Μικροβάλτου- δεν υδροδοτείται το Μικρόβαλτο, παρότι η σύνδεσή της με το υπάρχον δίκτυο, σαν εφεδρική-εναλλακτική λύση, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πρωτεύοντα αιτήματα των κατοίκων του χωριού.

Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι το έργο της σύνδεσης της γεώτρησης στα Ισιώματα με το δίκτυο του Μικροβάλτου, είχε ενταχτεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) 2011-2012 με το ποσό των 130.000€, αλλά δεν προχώρησε  ποτέ.

mikrovalto.gr

antlMikr2611

Σχόλια   

Βαγγέλης Παπαδόπουλος
+2 # Βαγγέλης Παπαδόπουλος 27-11-2017 04:07
Εφεδρικη Υποβρύχια αντλία, είχε αγοραστεί και "εξαφανιστηκε" χωρίς να αναζητηθουν ευθύνες.
Παράθεση
ΒΑΓΓΈΛΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ
+1 # ΒΑΓΓΈΛΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ 27-11-2017 04:23
Το τελευταίο μεγάλο και ουσιωδες έργο που έγινε στο χωριό μας, επί προέδρίας του αειμνήστου Θανάση Τζιουτζιου. Ο Ντοβολης άφησε το "θέατρο" στα γκεφυρια "τ""γγκεφυρια κ"γγκεφυρια
Παράθεση
Βαγγελης Β.Παπαδοπουλος
+1 # Βαγγελης Β.Παπαδοπουλος 27-11-2017 05:07
και εννοείται ότι το "θέατρο"στα γεφύρια , κόστισε παραπάνω από την υδροδότηση του χωριού. Ο Κωνσταντοπουλος , προτίμησε αντί την διασύνδεση της γεώτρησης στα Ισιώματα με το δίκτυο του χωριού, την ανακατασκευή της σκεπής του "Σπιτιού Παιδιού" με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.
Παράθεση