aimodosia1011Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Διευθυντή και του Συλλόγου Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 ενημέρωση  για την εθελοντική αιμοδοσία, εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών και την Δωρεά Ιστών & Οργάνων.

Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η κατανόηση της έννοιας του εθελοντισμού, η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση στα συγκεκριμένα θέματα, η απόκτηση συμπεριφορών εθελοντισμού ενεργών πολιτών ώστε να γίνουν μέντορες εθελοντισμού στις οικογένειες τους και στο ευρύτερο περιβάλλον τους και η υιοθέτηση εν γένει θετικών στάσεων και συμπεριφορών σε θέματα που άπτονται της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο Εθελοντισμός στην κοινωνία των ανθρώπων είναι δείγμα πολιτισμού. 
Η Εθελοντική Προσφορά Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού Οστών, Ομφάλιου Αίματος, αποτελεί υψίστη κοινωνική πράξη μιας που  υποστηρίζει το πολυτιμότερο αγαθό, « την ΖΩΗ ».

Οι μαθητές παρακολούθησαν την ενημέρωση με ενδιαφέρον και έθεσαν αρκετές ερωτήσεις.

Καθηγητές, ενήλικες μαθητές της τάξης μαθητείας και μαθητές της Γ τάξης μετά από σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, εξέφρασαν την επιθυμία να συμπεριληφθούν στους Εθελοντές Μυελού των Οστών, υπογράφοντας δήλωση συγκατάθεσης και δίνοντας δείγμα σάλιου με μπατονέτα  προκειμένου να γίνει μια αρχική τυποποίηση.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία  και την ενημέρωση τον κ. Θεόδωρο Τσαουσίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»,

 και την κα Παναγιώτα Μπαλτά, Νοσηλεύτρια της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κοζάνης.

O Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

aimodosia1011