tei-ekloges811Ψηφίζουν από σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την  εκλογή των νέων πρυτανικών Αρχών, με τρεις υποψηφίους να διεκδικούν τη θέση του πρύτανη και 8 υποψηφίους να διεκδικούν τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων. Οι εκλογές γίνονται με το νέο νόμο 4485/2017.

Υποψήφιοι για πρυτάνεις είναι οι: Στέργιος Γκανάτσιος, πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος την περίοδο 2000-2008, Καθηγητής Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και Πρόεδρος του Τμήματος, Παρασκευή Μητλιάγκα, απερχόμενη αντιπρύτανης, Καθηγήτρια Γεωπονίας και Πρόεδρος του εν λόγω Τμήματος στη Φλώρινα και Σεραφείμ Σαββίδης, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Πτολεμαΐδας.

Τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων διεκδικούν οι: Νίκος Ταουσανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μηχανολόγων – Μηχανικών, Στέργιος Μαρόπουλος, Καθηγητής Μηχανολόγων – Μηχανικών και Πρόεδρος του Τμήματος, Κωνσταντίνος Παρίσης, Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νίκος Σαριαννίδης, Καθηγητής Λογιστικής Χρηματοοικονομικών και Πρόεδρος του Τμήματος, Δημήτρης Ζησόπουλος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολόγων Γεωπόνων Φλώρινας, Αντώνης Μπίσμπας, Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Γεωργία Χαριτούδη, Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, απερχόμενη αντιπρύτανης.

Οι κάλπες κλείνουν στις 2 το μεσημέρι, αλλά ίσως δοθεί μία μικρή παράταση. Πάντως, η προσέλευση από το πρωί είναι ικανοποιητική, με πρώτους να προσέρχονται οργανωμένα στην κάλπη τους εκλογείς από την Φλώρινα, οι οποίοι ήρθαν και ψήφισαν νωρίς το πρωί και επέστρεψαν, καθώς η πόλη της Φλώρινας γιορτάζει τα Ελευθέριά της.

Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο μεταξύ των δύο πρώτων. Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τέσσερις πρώτοι με σχετική πλειοψηφία. Το εκλογικό σώμα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που θα εκλέξει πρύτανη και αντιπρυτάνεις αποτελείται από 219 ψηφοφόρους, οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Μέλη ΔΕΠ είναι 98 άτομα και διοικητικοί- ΕΔΗΠ – ΕΤΕΠ είναι 119 άτομα. Η ψήφος μεταξύ των δύο κατηγοριών δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Για κάθε μέλος ΔΕΠ η ψήφος μετράει «ολόκληρη», ενώ για την δεύτερη κατηγορία 6 ψήφοι ισοδυναμούν με 1 ψήφο μελών ΔΕΠ.

Η θητεία των νέων πρυτανικών Αρχών αρχίζει στη 1 Δεκεμβρίου και είναι τετραετής.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

tei-ekloges811