--analnermikr 1 - 1Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του πόσιμου νερού στο Μικρόβαλτο, με δειγματοληψίες από την κεντρική δεξαμενή (υδατόπυργο) και οικία του οικισμού (Ελευθ. Τζιώνα), όπως ανακοινώθηκαν από τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ «ANALYSIS S.A.» με τον Α.Π. 38068/3.10.2017 για λογαριασμό του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, και από τα οποία φαίνεται ότι οι μετρηθείσες παράμετροι είναι εντός των φυσιολογικών ορίων* (άρα το νερό κατάλληλο για πόση), έχουν ως παρακάτω:

--analnermikr 1

--analnermikr 2

--analnermikr 3

*Για το χλώριο, που στους πίνακες δεν αναφέρεται το όριο, μεταφέρουμε:

Η Ελληνική νοµοθεσία ( Κ.Υ.Α. Υ2/2600/01 ) που είναι εναρµονισµένη µε την 98/83/ΕΚ Οδηγία της ΕΕ, προβλέπει ότι κάθε ουσία που προστίθεται στο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν θα πρέπει να παραµένει στο νερό, σε συγκεντρώσεις µεγαλύτερες από εκείνες που απαιτούνται για τους σκοπούς της χρήσης της και που δεν υποβαθµίζουν άµεσα ή έµµεσα την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Σύµφωνα µε τα σταθερότυπα των συστάσεων των ∆ιεθνών Οργανισµών, το υπολειµµατικό (ελεύθερο) χλώριο στο πόσιµο νερό, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 0,50 mg/l και ειδικότερα θα πρέπει να είναι µέχρι 0,50 mg/l στην αρχή του δικτύου και 0,20 – 0,30 mg/l στα πλέον αποµακρυσµένα σηµεία του δικτύου. Οι µέσες συνιστώµενες συγκεντρώσεις , ανάλογα µε το pH του νερού, κυµαίνονται από 0,2 έως 0,4 mg/l.

mikrovalto.gr