Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβ. Σερβίων-Βελβεντού 14.12.2011

Άρση της απόφασης περιφρούρησης της Εφορίας Σερβίων

Νέο διεκδικητικό πλαίσιο για Φορολογικό ΚΕΠ στα Σέρβια

video 1/ Πρόεδρος Δημοτ. Συμβ.:"Δήμαρχε μας κορόιδεψαν και μας εμπαίζουν..."

Την άρση της περιφρούρησης της Εφορίας Σερβίων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού, στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2011. Η απόφαση αυτή της περιφρούρησης του εξοπλισμού και των αρχείων της ΔΟΥ Σερβίων προκειμένου να μην μεταφερθούν στη ΔΟΥ Κοζάνης  μέχρι να ανατραπεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για "αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων" είχε ληφθεί στην –έκτακτη επίσης- συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2011.

Η βασική αιτίαση για τη νέα απόφαση είναι οι πολλές εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες  -μέχρι τις 31.12.2011- υποθέσεις, που επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους φορολογούμενους του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, αφού δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν ούτε από τη ΔΟΥ Κοζάνης, εφόσον ο "server" -κεντρική διακομιστική μονάδα ΔΟΥ Σερβίων- παρέμενε ανενεργός στα Σέρβια. Αυτό ενισχύθηκε και από προσωπικές μαρτυρίες φορολογούμενων δημοτών που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Στην αρχική εισήγησή του ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τις 28 Νοεμβρίου 2011 και τις επαφές που είχε με τους αρμόδιους  στο Υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας την πικρία του για τη στάση της "κεντρικής εξουσίας" για την απόφαση κλεισίματος των ΔΟΥ –"δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν" τόνισε-, ομολογώντας ότι η υπόθεση "βρίσκεται σε τέλμα, σε αδιέξοδο" και δρομολογώντας ένα νέο πλάνο διεκδίκησης που είναι η δημιουργία Φορολογικού ΚΕΠ στα Σέρβια αποτελούμενο από δύο τουλάχιστον εφοριακούς υπαλλήλους  που "να διεκπεραιώνουν το 60-70% των υποθέσεων για τριανταένα (31) αντικείμενα, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργείου".

video 2/ Δήμαρχος: "Βρισκόμαστε σε τέλμα, σε αδιέξοδο..."

Η αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά, εστίασε στην "ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής" για την αντιμετώπιση του θέματος αλλά τελικά ευθυγραμμίστηκε με τη νέα διεκδικητική κατάσταση, προσθέτοντας ότι με τη μεταφορά του "server" στη ΔΟΥ Κοζάνης, να γίνει σύνδεση με το φορολογικό ΚΕΠ στα Σέρβια δυο "τερματικών".

Εντύπωση προκάλεσε, η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Ελευθερίου που εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα τεκταινόμενα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: "Δήμαρχε μας κορόιδεψαν, μας αγνόησαν και μας εμπαίζουν. Και όλα αυτά έγιναν από ανθρώπους που στηρίξαμε, που μαζί τους ονειρευτήκαμε και αγωνιστήκαμε. Κι αυτό πονάει ακόμη πιο πολύ! Ποιοι είναι αυτοί; Όλοι μας τους ξέρουμε… Από πότε οι αριθμολάγνοι χαρτογιακάδες των Αθηνών αποφασίζουν το κλείσιμο υπηρεσιών για δήθεν εξοικονόμηση πόρων;…".

Ακόμη πιο ακραία ήταν η τοποθέτηση του συμβούλου της συμπολίτευσης Παναγιώτη Καραντάκου που πρότεινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας την υποβολή των παραιτήσεων όλων των μελών  του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας τη δική του παραίτηση στη διάθεση του σώματος!

Με το νέο διεκδικητικό πλαίσιο της δημιουργίας Φορολογικού ΚΕΠ συμφωνήθηκε, ότι ο δήμος θα δεσμευτεί να αναλάβει τα έξοδα της στέγασης και των λειτουργικών δαπανών και από το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτηθούν η διάθεση και η μισθοδοσία των δυο υπαλλήλων.

Γιώργος Μαστρ.(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)