www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Ύψιστη τιμή στον αείμνηστο Στέργιο Μεγαρέα (Γιούλη) η ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Σερβίων σε "Στάδιο Μεγαρέας Αστέριος" Εκτύπωση
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 18:44

gioul41017 1Στέργιος Μεγαρέας (Γιούλης), ο απλός, αγαπητός σε όλους Σερβιώτης που «έφυγε» στις αρχές του 2017, ταύτισε τη ζωή του με τον Τιτάνα Σερβίων και τον υπηρέτησε ανιδιοτελώς για περισσότερα από 40 χρόνια, κάνοντας «σπίτι» του το γήπεδο των Σερβίων.

Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, αφουγκραζόμενος την επιθυμία του φίλαθλου κόσμου της πόλης και πρώην διοικητικών παραγόντων της ομάδας (διαχρονικά), του απέδωσε ομόφωνα την ύψιστη τιμή της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Σερβίων  σε «Στάδιο Μεγαρέας Αστέριος», στη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2017.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«…Στη μνήμη λοιπόν του Αστέριου Μεγαρέα, τιμούμε έναν άνθρωπο που είναι ένα κομμάτι από την ιστορία αυτού του τόπου... Που αγαπούσε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Ο Αστέριος Μεγαρέας ήταν συνυφασμένος με τον Τιτάνα και ο Τιτάνας στις πιο δύσκολες στιγμές του ακουμπούσε σ’ αυτόν τον άνθρωπο. Στο ήθος του, στο φίλαθλο πνεύμα του, στον πατριωτισμό του. Ήταν ένας πραγματικός Σερβιώτης που του άξιζε η ύψιστη τιμή. Γιατί στη ζωή του έβαζε πάντοτε το συλλογικό συμφέρον του Τιτάνα πάνω από τον εαυτό του... Παρακαλώ το Δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει αυτή την πρόταση, γιατί είναι ότι λιγότερο έχουμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που τον έχουμε ζήσει όλοι από κοντά και τον είχαμε κάθε μέρα ένα ζωντανό μας κομμάτι στον αθλητισμό».

Ακολούθως πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λαζαριώτης, που εστίασε σε ένα αφιέρωμα που είχε κάνει στον -εν ζωή- Στέργιο Μεγαρέα το 2004 στα Σερβιώτικα Νέα (αρ. φυλ. 168), με τίτλο «Το σύμβολο της ομάδας του Τιτάνα Σερβίων», όπου είχε γράψει:

«Κάποιοι άνθρωποι αφιερώνουν τη ζωή τους σε μια ιδέα, σε ένα σκοπό. Για τους περισσότερους είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό. Τι είναι αυτό που ταυτίζει ένα άτομο με ένα σκοπό, όταν μάλιστα δεν περιμένει να εξαργυρώσει κάποτε την προσφορά του. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ανήκει ο φίλος και συντοπίτης μας Στέργιος Μεγαρέας ή Γιούλης, όπως είναι γνωστός στους ποδοσφαιρόφιλους. Η μεγάλη του αγάπη, το όνειρό του, εκτός από την ΑΕΚ, είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα του Τιτάνα Σερβίων. Πολλοί πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά για την ομάδα αλλά ο Στέργιος είναι μοναδική περίπτωση. Πολλές φορές μπορεί να έκανε ακόμη και ζημιά στην ομάδα, όχι όμως από πρόθεση αλλά από τη μεγάλη του αγάπη. Είναι ο άνθρωπος που έχει συνοδεύσει την ομάδα τις περισσότερες φορές στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για την ομάδα πανηγύριζε και πανηγυρίζει κάθε επιτυχία. Απογοητεύτηκε από άδικες ήττες, έφαγε ξύλο, μάτωσε, μπλέχτηκε σε δικαστικές περιπέτειες, άκουσε αποδοκιμασίες από την εξέδρα, διέλυσε παρέες, έχασε τον ύπνο του, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ο Τιτάν παραμένει η μεγάλη του αγάπη.  Το απόγευμα θα τον δεις να είναι στο γήπεδο και να ποτίζει το χόρτο, να ελέγχει τις εγκαταστάσεις, να ελέγχει το ρουχισμό της ομάδας, τις μπάλες. Φυσικά είναι παρών σε κάθε προπόνηση και ουσιαστικά έχει την επιμέλεια της ομάδας στο σύνολό της. Το μικρό αφιέρωμα είμαστε σίγουροι ότι δεν το έχει ανάγκη ο Γιούλης, γιατί είναι γνωστός σε όλους του ποδοσφαιρόφιλους, αλλά είναι μια μικρή αναγνώριση σε έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια εδώ και τριάντα περίπου χρόνια είναι η ψυχή του Τιτάνα Σερβίων».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του Στέργιου, μιας και ήταν συμμαθητής του, καταλήγοντας ότι «εξαίρουμε τη μεγάλη προσφορά του Στέργιου Μεγαρέα στον Τιτάνα…, που τον κάνουν μια εξαιρετική περίπτωση εθελοντικής προσφοράς. Τον τιμούμε και ελπίζω το δικό του παράδειγμα να πάρουν κι άλλοι, και εμείς οι ίδιοι, για την προσφορά στον τόπο μας»... 

Ο Γιούλης από κει πάνω, θα χαμογελά…, με το κεφάλι κάτω, από σεμνότητα…

Γ.Μ/mikrovalto.gr

gioul41017 2

gipserv310

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack