TAJI MAUHTEIAS 2 - ΑντίγραφοΟι ενδιαφερόμενοι  πτυχιούχοι του ΕΠΑΛ Σερβίων  μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας Σχ. ‘Έτους 2017-18 από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου  έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 14:00.

α) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ. 

(e-mail ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

β) με fax στα τηλέφωνα του ΕΠΑ.Λ. (2464021445)

γ) αυτοπροσώπως στο ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

A)        Φωτοαντίγραφα των:

  1. απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και
  2. πτυχίου ΕΠΑΛ
  3. ταυτότητας
  4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
  5. αποδεικτικού ΑΦΜ

B)        Υπεύθυνη δήλωση

Οι ειδικότητες που προσφέρονται για την Τάξη Μαθητείας είναι:

α/α ΕΠΑΛ Ν.3475/2006 ΕΠΑΛ Ν.4186/2013
1 Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
2 Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
3

Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και

Κλιματισμού

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
4 Μηχανικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου Τεχνικός Οχημάτων
5 Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

6 Σύγχρονης Επιχειρηματικής Γεωργίας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
7 Βοηθών Νοσηλευτών Βοηθός Νοσηλευτή
8 Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Για περισσότερες πληροφορίες στο ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ τηλ 2464021518 ή 6977997780

http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/to-thema-texniki-ekpaideusi

http://blogs.sch.gr/1epal-servion/

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στα κατά τόπους  Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.).

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες για 9 μήνες.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπου για τους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε  22,83€, ήτοι 17,12€ και  για τους άνω των 25 ετών 26,18 ήτοι 19,64.  Η επιδότηση για τους κάτω των 25 ετών είναι 11€ ανά ημέρα εργασίας και για τους άνω των 25 ετών 14€ ανά ημέρα εργασίας αντίστοιχα. Τα ποσά των επιδοτήσεων προέρχονται από πόρους του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο και καταβάλλονται από  την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας / Ειδικός Λογαριασμός του ΥΠΠΕΘ στους μαθητευόμενους. Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη, στον οποίο πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας και ανέρχεται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 9,35€ ανά ημέρα εργασίας.

Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στην ασφάλιση, τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Οι απόφοιτοι της «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.  

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 Ο Διευθυντής

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

Δ/ντής ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

TAJI MAUHTEIAS_2