logot229 - 1Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή και ώρα 5 το απόγευμα αρχίζει τις εργασίες του το Β’ Συμποσίου Λογοτεχνίας της Κοζάνης που θα κρατήσει ως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (πρώην Νομαρχία Κοζάνης).

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης) και το Δήμο Κοζάνης (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) με τη συμμετοχή φορέων των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου και της χώρας: Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ΤΕΙ Δ.Μ., Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, Εταιρεία Συγγραφέων (Αθήνα), Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Σύλλογος Κρητών Κοζάνης, Σύλλογος Βιβλιοθηκονόμων Δ. Μακεδονίας, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης κ.α.

Το Συμπόσιον τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Νίκος Καζαντζάκης 60 χρόνια από το θάνατό του, η λογοτεχνία του μεσοπολέμου στην πόλη, νέες ματιές στον Ν. Καχτίτση, η σημερινή κρίση στην ποίηση και την πεζογραφία, παρουσίαση ποιητριών είναι κάποια από τα θέματα του Συμποσίου που θα διεξέλθουν περίπου 30 εισηγητές, όπως και οι παράλληλες εκδηλώσεις μουσικής και ζωγραφικής κατά τη διάρκειά του.

Τιμώμενο πρόσωπο του Συμποσίου ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός στον οποίο ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θα επιδώσουν τιμητικές διακρίσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

logot229