GIORGOS-DAKIS209Για «πολιτική αλητεία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Δακής, εξ’ αιτίας της σκληρής ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος, σχετικά με την καταδίκη του με φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, για παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων, δικαστική απόφαση που είχε αποκαλύψει το «e-ptolemeos.gr».

Ο τότε περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, υποστηρίζοντας ότι αποσκοπούσαν στην  εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών για τη  εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Γ. Δακής, υπογράμμισε: «Η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για να προσβάλει και να θίξει συνειδήσεις δεν με αγγίζει. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Υποστήριξε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα έχει να κάνει με τοποθέτηση κάποιων προϊσταμένων τον Γενάρη του 2011, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που προσπαθούσαμε να στήσουμε τον Καλλικράτη. Στις συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως προβλέπονταν από τον Οργανισμό που έκανε το υπουργείο, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν υπήρχαν αυτές οι ειδικότητες. Έτσι από τους εκατό προϊσταμένους που είχαμε τοποθετήσει εκείνο το διάστημα, υπήρχαν κι’ αυτοί οι οποίοι έπρεπε να καλύψουνε σημαντικές ανάγκες της κοινωνίας, που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, των νεφροπαθών, των τυφλών κ.λ.π. Χωρίς να υπάρξει παράκαμψη κανενός, διότι δεν υπήρχε τέτοια ειδικότητα, τοποθετήθηκα για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα η κοινωνία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Λειτούργησα με όρους καθήκοντος, ώστε να εξυπηρετήσω την κοινωνία και όχι με όρους ευθυνοφοβίας».

Εξήγησε ότι «για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε μία ανώνυμη καταγγελία και υπήρξε κάποιος έλεγχος. Παραπέμφθηκα στο πειθαρχικό, όπου αθωώθηκα ομόφωνα από τρεις εφέτες και υπήρξε και η απόφαση που αναφέρατε στο ποινικό. Έχει ασκηθεί έφεση επί της ποινής και εκείνο που θέλω να τονίσω, το μείζον για να λειτουργήσει κάποιος που βρίσκεται σε θέση ευθύνης, είναι να εξυπηρετεί την  εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος της κοινωνίας. Κι’ αυτό έκανα με όρους καθήκοντος, χωρίς να παρακαμφθεί κανείς, χωρίς να στερηθεί κανείς το παραμικρό».

Πηγή: e-ptolemeos.gr

GIORGOS-DAKIS209