imsyn209 1Με πέντε χρυσά, ένα αργυρό και με μία διάκριση ως το καλύτερο λάδι της Μακεδονίας, επέστρεψε από διάφορους διαγωνισμούς πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας του 2017, ο Συνεταιρισμός Ιμέρων, για το ομώνυμο λάδι που παράγεται στην περιοχή.

Για τις παραπάνω διακρίσεις που κέρδισε το λάδι Ιμέρων, το περιφερειακό συμβούλιο βράβευσε τον Συνεταιρισμό, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδόπουλο. Με αφορμή την βράβευση του Συνεταιρισμού Ιμέρων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, υπογράμμισε την περαιτέρω στήριξη του προϊόντος και του Συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την επένδυση μιας ακόμη γραμμής παραγωγής στο ελαιοτριβείο.

 Τα βραβεία που κέρδισε το λάδι Ιμέρων σε διάφορους διαγωνισμούς του 2017, είναι τα εξής:

-Ειδική Διάκριση ως το καλύτερο λάδι της Μακεδονίας στο Athena International Olive Oil Competition. -Χρυσό Βραβείο στο Aristoleo Ποιότητας και Γεύσης ως Λάδι Υψηλής Περιεκτικότητας σε Φαινόλες.

-Χρυσό βραβείο στο Athena International Olive Oil Competition για την Ποιότητα του Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου. -Χρυσό βραβείο στο London Awards ως Λάδι Υψηλής Περιεκτικότητας σε Φαινόλες,

-Χρυσό βραβείο στο Olympia health & nutrition awards commitee ως Λάδι Υψηλής Περιεκτικότητας σε Φαινόλες.

-Χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού Γεύσης και Ποιότητας.

-Ασημένιο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού Γεύσης και Ποιότητας.

Ενώ λοιπόν η ποιότητα είναι αναμφισβήτητη και το ελαιόλαδο των Ιμέρων αποτελεί το «χρυσάφι» της περιοχής, φέτος τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά ως προς την ποσότητα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιμέρων, Δ. Παπαδόπουλος, η καταστροφή λόγω του παγετού είναι σχεδόν ολοκληρωτική και η παραγωγή σχεδόν μηδαμινή.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

imsyn209 1imsyn209 2