dimarxeio servion velv 2Σχετικά με ανάρτηση ευχαριστήριας επιστολής του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων κ. Γκόγκου Δημήτριου το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι θεμιτό και άξιοι συγχαρητηρίων πολίτες του δήμου μας να προσφέρουν εθελοντικά προς όφελος της κοινωνίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα παιδιά-μαθητές.

Ο τρόπος όμως και το πώς παρουσιάζεται στην συγκεκριμένη επιστολή ότι εκτελέστηκαν  οι συγκεκριμένες εργασίες είναι το λιγότερο άδικος προς τη Δημοτική Αρχή/Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης εμπεριέχοντας παράλληλα και ορισμένες ανακρίβειες σε σχέση με τα στοιχεία που παρατίθενται από τον συντάκτη της επιστολής τα οποία και δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις.

Πόσο μάλλον όταν η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης παρά τα λιγοστά της μέσα και οικονομικούς πόρους υποστήριξε το συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα  και σε σχέση με τις εργασίες που εκτελέστηκαν η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης προχώρησε στη δαπάνη για:

  • Την ενίσχυση στατικού φορέα με μεταλλικά πλαίσια κόστους 2.604 ευρώ.
  • Εκπόνηση στατικής μελέτης μεταλλικών πλαισίων στον μηχανικό Παπαγεωργίου Ευστάθιο κόστους 248 ευρώ.
  • Προμήθεια υλικών κόστους 1025 ευρώ
  • Προμήθεια λαδομπογιών κόστους 110 ευρώ που παραχωρήθηκαν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
  • Εργασίες καθαίρεσης του κατακόρυφου φέροντος τοίχου από σκυρόδεμα κόστους 1487 ευρώ.
  • Συνολική δαπάνη δηλαδή 5474 ευρώ.

Είναι προφανές ότι ως Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης δεν επιδιώκουμε ευχαριστίες και προσωπική ικανοποίηση θα πρέπει όμως να μην διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα είτε από άγνοια είτε ηθελημένα.

Στόχος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η εύρυθμη λειτουργία τους. Ο ρόλος του Διευθυντή είναι η γνωστοποίηση των προβλημάτων κάθε σχολικής μονάδας και η συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή που στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε. Μόνο η σκοπιμότητα μπορεί να αιτιολογήσει την ανακοίνωση του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων κ. Γκόγκου.

 Όλοι καταλαβαίνουν πότε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων για τα οποία πασχίζουμε γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν βοηθάνε στην επίλυσή τους.

Πονάμε την εκπαίδευση και αυτήν υπηρετούμε. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά.

Ο Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης

Θωμάς Παπαστέργιος

dimarxeio servion velv 2

Η απάντηση του δντού του 1ου Δημ. Σχολείου κ. Γκόγκου (μέσω σχολίου)

Κύριε Παπαστέργιο, από τη μεριά σας κάνατε το αυτονόητο. Εγώ είχα την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και πρόσφερε για το σχολείο. Αν το πρόβλημά σας είναι γιατί δεν ευχαρίστησα και εσάς για το ποσό που διαθέσατε ως Σχολική Επιτροπή, θεωρώ ότι δε χρειαζόταν, αφού τα χρήματα αυτά δεν είναι δικά σας προσωπικά παρά μόνο χρήματα που προορίζονται για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων. Εσείς από τη μεριά σας κάνατε αυτό που έπρεπε. Θεωρώ δεδομένο ότι στόχος σας παραμένει η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η εύρυθμη λειτουργία τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που εργάστηκε και πρόσφερε για να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες και να είστε σίγουρος ότι δε διακατέχομαι από καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα παρά μόνο από αγάπη για το σχολείο και τους μαθητές.
Γκόγκος Δημήτρης