www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Δήλωση και Διαμαρτυρία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού κατά του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Εκτύπωση
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 15:23

kosmatopoulos athΚύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Την Τετάρτη, 26-07-2017, αναρτήσατε σε ιστοσελίδες της περιοχής δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο την επόμενη μέρα, υπό τον τίτλο : «Απάντηση της Π.Ε. Κοζάνης στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού για τις δηλώσεις του...

...ότι για τα προβλήματα υδροδότησης του Βελβεντού ευθύνονται τα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή Μπιτζινίσιος: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Το ανωτέρω δελτίο τύπου, αποτελούσε απάντηση σε δηλώσας στις οποίες είχα προβεί την προηγούμενη ημέρα σε τηλεοπτικό σταθμό, με τις οποίες εξέφρασα την άποψή μου ότι τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Δ.Ε. Βελβεντού, οφείλονται στα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, έργα τα οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πέραν όμως των αναληθών και αβασίμων τεχνικών λόγων - αντιρρήσεων που επικαλεστήκατε στο δημοσίευμά σας και τους οποίους έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράσετε, με χαρακτηρίσατε ευκρινώς και σαφώς «παράφρονα», προσβάλλοντας έτσι κατάφορα και δημοσίως την προσωπικότητά μου.

Όπως γνωρίζετε, είμαι ιατρός χειρουργός για σαράντα και πλέον έτη, και πριν την εκλογή μου ως Δήμαρχος, διετέλεσα νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Με το δημοσίευμά μας όμως αυτό κλονίσατε σοβαρότατα την εικόνα μου και την εκτίμηση των πολιτών προς το πρόσωπό μου.

Η απαξίωση από εσάς προς εμένα ενώπιον άλλων προσώπων, εκφράστηκε επανειλημμένα τόσο σε δημόσιες συναντήσεις και συνεδριάσεις, όπου δεν μου επιτρέπετε καν να μιλήσω, όσο και σε εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, που έχει πραγματοποίησα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στις οποίες δεν προσκαλούμαι καν, ώστε να ευτελιστεί τελείως ο ρόλος μου, όπως συνέβη για παράδειγμα στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κου Αποστόλου στο Βελβεντό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, σε χώρο δηλαδή που ανήκει στο Δήμο, στην οποία δεν προσκλήθηκα καν ως Δήμαρχος. Ο ίδιος ο κος Υπουργός, προς τιμήν του, απολογήθηκε εκ μέρους σας για την παράλειψη αυτή. Επιπλέον γίνεται από εσάς μια μεθοδευμένη προσπάθεια αποκλεισμού του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού από τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας, καθώς ο ίδιος διατείνεστε ότι δεν διατίθεστε να συνδράμετε με οποιονδήποτε τρόπο στο Δήμο μας, επειδή τυγχάνει να μην ενστερνίζομαι τις απόψεις σας.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Πρωτίστως έχετε ένα θεσμικό ρόλο, ο οποίος πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και ισονομία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών. Επίσης βάσει του Νόμου και των κοινών συμφωνιών μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων επιβάλλεται να υφίστανται σχέσεις συνεργασίας, ώστε να διευκολύνεται και όχι να δυσχεραίνεται το έργο αμφοτέρων. Ως εκ τούτου δεν σας επιτρέπεται να λειτουργείτε βάσει προσωπικών αντιπαραθέσεων, διότι σ’ αυτή την περίπτωση υπερβαίνετε τις αρμοδιότητες σας. Άλλωστε οι πολίτες, τους οποίες καλείσθε να υπηρετήσετε, επέλεξαν με την ψήφο τους την παράταξή σας, ώστε να κατέχετε και σεις τη θέση του τοπικού Ανττπεριφερειάρχη.

Κατόπιν των ανωτέρω σας ζητώ, αφενός να ανακαλέσετε άμεσα και δημοσίως τις δηλώσεις, οι οποίες με ττρόσβαλαν βάναυσα, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου, αφετέρου να άρετε τον αποκλεισμό του Δήμου μας από τις δράσεις της Περιφέρειας, τον οποίο έχετε μεθοδεύσει. Διαφορετικά σας δηλώνω ότι θα αναγκασθώ να προσφύγω σε όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να προστατεύσω την τιμή μου και το συμφέρον των συμπολιτών μου.

Με τιμή

Ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού

Αθανάσιος Κοσματόπουλος

kosmatopoulos ath

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack