www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Ο απολογισμός των (μη) πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για την Δημοτική Ενότητα Καμβουνίων Εκτύπωση
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 22:22

- stypdim22617 1 - 2- stypdim22617 2 - 2

Παραθέτοντας την 8σέλιδη κατάσταση με τα έργα και τις δράσεις της δημοτικής αρχής, σχεδόν 3 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου-απολογισμό πεπραγμένων του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανασίου Κοσματόπουλου την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, θα εστιάσουμε στην αποτίμηση -ποσοτική και περιγραφική- σε αυτά που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Καμβουνίων, ως εξής:

- Στην ενότητα «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ», επί συνόλου 13 έργων, 0 για τη Δημοτική Ενότητα Καμβουνίων (τα δυο από αυτά, που αφορούν υποτίθεται ολόκληρο το Δήμο, περί προώθησης τουριστικού προϊόντος και ίδρυσης κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, δεν μας «άγγιξαν»).

- Στην ενότητα «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ», επί συνόλου 7 έργων, 0 για τη ΔΕ Καμβουνίων.

- Στην ενότητα «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ», επί συνόλου 3 έργων, 0 για τη ΔΕ Καμβουνίων.

- Στην ενότητα «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ - ΑΝΑΘΕΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ», επί συνόλου 4 έργων, 1 για τη ΔΕ Καμβουνίων, περί  «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΖΑΡΑΔΩΝ» προϋπολογισμού μελέτης 598.366,40€ (το πότε δεν προσδιορίζεται).

- Στην ενότητα «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», επί συνόλου 2 έργων, 0 για τη ΔΕ Καμβουνίων.

- Στην ενότητα «ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ»,  επί συνόλου 70 «δράσεων» (με εισαγωγικά), 5 αφορούν τη ΔΕ Καμβουνίων (& κάποιες που αφορούν ολόκληρο το Δήμο) και είναι:

  • Με ενέργειές μας εντάχτηκε το γεωπάρκο «Μπουχάρια-Νοχτάρια» των Καμβουνίων στο μεγάλο γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης, το οποίο είναι σε διαδικασία αναγνώρισης από την UNESCO (θέλει πολύ συζήτηση για το τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει)
  • Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας που συνδέει την Ελάτη με το μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα (δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, μια «χαμένη» υπόθεση)
  • Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 10 συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ένταξη της Ελάτης στο πρόγραμμα «Πράσινες Κοινότητες» (δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, μια «χαμένη» υπόθεση)
  • Πραγματοποιούμε ενέργειες για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του αρδευτικού των Καμβουνίων («εγκληματικές» καθυστερήσεις, δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, άλλη μια «χαμένη» υπόθεση)
  • Πραγματοποιούμε ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα πόσιμου νερού στην ΤΚ Ελάτης (αλήθεια ποιες; πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια…)

 - Στην ενότητα «ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ», επί συνόλου 13 «στόχων» (με εισαγωγικά), ένας (1) αναφέρεται στην ΔΕ Καμβουνίων και αφορά στην «Αδειοδότηση, ηλεκτροδότηση και πλήρη λειτουργία και εκμετάλλευση της μαρμαροφόρου περιοχής του Τρσνοβάλτου» (υπόθεση της Περιφέρειας βεβαίως, από το 2014).

Προφορικά, ελέχθησαν ότι θα γίνουν έργα στο Γεωπάρκο (;) και ηλεκτροδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων (αντιδήμαρχος Δισερής) και θα εγκατασταθεί σπαστήρας στα λατομεία Τρανοβάλτου (ακούστηκε κάτι σαν προσφορά από φίλο του δημάρχου). Και παρέλειψαν να πούνε για την εγκατάσταση ενίσχυσης σήματος της Digea, ίσως το μόνο «έργο» που έγινε στην περιοχή.

Έτσι, ποσοτικά από τη λίστα που διανεμήθηκε, επί συνόλου 112 έργων-δράσεων (έστω με τις παρατηρήσεις που σημειώσαμε), τα 7 μόνο αναφέρονται στη ΔΕ Καμβουνίων και κανένα από αυτά δεν αφορά την εκτέλεση έργου!

Ματαιοπονούμε, αν αντιπαραθέσουμε αντίστοιχη μακροσκελή κατάσταση με τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή (τα έχουμε αναφέρει άλλωστε τόσες φορές)…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

-stypdim22617 0-stypdim22617 1

-stypdim22617 2-stypdim22617 4

-apoldaSV22617 1-apoldaSV22617 2

-apoldaSV22617 3-apoldaSV22617 4

-apoldaSV22617 5-apoldaSV22617 6

-apoldaSV22617 7-apoldaSV22617 8

ΥΓ. Δεν θα ασχοληθούμε με κρίσεις του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στο σύνολό του, δεν θα σχολιάσουμε για το ηλιακό καραβάκι, το υποβρύχιο ενυδρείο,  την τηλεθέρμανση με βιομάζα, τις ιδεατές «επί θύραις» 2-3 χιλ. θέσεις εργασίας κ.α., όταν η καθημερινότητα και η ανέχεια-ανεργία «κραυγάζουν»... Θα αρκεστούμε στη διαπίστωση της «ισχνής» εικόνας της παρουσίας της διοικούσας παράταξης (παρόντες, πέραν του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Θύμιος Δισερής και 3 δημοτικοί σύμβουλοι, από τους 9 της συρρικνωμένης «πλειοψηφίας» (26 συνολικά οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου), με δικαιολογημένα απόντα τον αντιδήμαρχο Κυριακίδη. Σε παρατήρησή μας ότι και δυο ακόμη σύμβουλοι της πλειοψηφίας βρίσκονται με το 1,5 πόδι εκτός παράταξης, ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι «με τα δυο πόδια είναι εκτός» και μάλιστα «απέναντι», ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους του δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την επιλογή προσώπων στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της παράταξης!).

Γ.Μ./mikrovalto.gr

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack