Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Συνδυασμός "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Δήλωση του Μενέλαου Μακρυγιάννη, επικεφαλής του Συνδυασμού

.

Συμπολίτες,
Η εξέλιξη γύρω από την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Σερβίων αναδεικνύει το μέγεθος των ευθυνών της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού προσωπικά. Η Δ.Ο.Υ. Σερβίων έχει αναστείλει πλέον την λειτουργία της.
Αδράνεια μηνών, καμία προσπάθεια να προληφθεί το κλείσιμο μιας ακόμα κρατικής υπηρεσίας, μετά το κλείσιμο της Δ.Ε.Η. του Ο.Τ.Ε. και του Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην έδρα του Δήμου. Καταντήσαμε να είμαστε το τερματικό του κρατικού μηχανισμού, το αποπαίδι της δημόσιας διοίκησης, προς δόξα της κομματικής πειθαρχίας του δημάρχου κ. Κωνσταντόπουλου.
Η περίφημη αποκέντρωση και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, της μεγάλης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», η οποία  είναι  μόνο  θεωρητική, ενώ στην πραγματικότητα  συμβαίνει το αντίθετο, θα οδηγήσει την περιοχή μας  σε πλήρη μαρασμό. Θα καταντήσουμε να είμαστε απλοί υπήκοοι του κράτους, της έδρας της Περιφέρειας, προς δόξα της υπερσυγκέντρωσης υπηρεσιών και φυσικά όχι της αποκέντρωσης.
Καταθέσαμε την πρόταση να αναλάβουμε εμείς το κόστος λειτουργίας υπηρεσιών που είναι κρατικές  και ευθύνη του κεντρικού κράτους, ως μια ύστατη λύση να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στα Σέρβια. Ακόμα και σε αυτή την πρόταση μας, ο κ. Κωνσταντόπουλος βρήκε αφορμή να πολιτικολογήσει και να διαψεύσει την πατρότητά της.  Πιστεύει ο κ. Κωνσταντόπουλος πως κανείς άλλος δεν έχει προτάσεις και δεν μπορεί να στηρίξει τους συμπολίτες του, εκτός από τον ίδιο; Κάνει λάθος λοιπόν!
Συμπολίτες,
Εμείς ως συνδυασμός είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων μας, να έχουμε κρατικές υπηρεσίες στον Δήμο μας, όπως υπάρχουν και σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Οι ευθύνες του κ. Κωνσταντόπουλου, παρότι τον στηρίξαμε και εκείνος αδράνησε επί μήνες, για την απώλεια της Δ.Ο.Υ., είναι τεράστιες.
Ήδη η Δ.Ο.Υ. στα Σέρβια είναι κλειστή. Οι εργαζόμενοι πλέον βρίσκονται στην Κοζάνη και αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών η της αδρανείας του κ. Κωνσταντόπουλου και των κομματικών του γνωριμιών, που εξελίχτηκαν σε κομματικές του αγκυλώσεις και υποχρεώσεις,
Εμείς ως παράταξη φέραμε το ζήτημα σε όλα τα όργανα της αυτοδιοίκησης, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων αλλά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων και θα αναλάβουμε να στηρίξουμε όλους τους φορολογούμενους το επόμενο διάστημα, σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν.
Δε  θα διστάσουμε να καταφύγουμε ακόμα και στην ομαδική παραίτηση των συμβούλων του συνδυασμού μας, καλώντας να πράξη το ίδιο και η δημοτική πλειοψηφία, αποδεχόμενη έτσι τόσο τις ευθύνες της για την ερήμωση της περιοχής από υπηρεσίες.
Το λέμε όλο αυτό το διάστημα με όλη μας την δύναμη: «Η Δ.Ο.Υ. Σερβίων πρέπει να λειτουργήσει με όλο το προσωπικό της για τους πολίτες του Δήμου μας. Αυτό είναι μία και μοναδική απαίτηση στην κυβέρνηση».
Η Δ.Ο.Υ. Σερβίων ανέστειλε την λειτουργία της. Πιστεύουμε πως θα είναι για λίγο. Ευελπιστούμε πως μια άλλη πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Οικονομικών θα αποκαταστήσει την αδικία.
Συμπολίτες,
Μετά την Δ.Ο.Υ. τι ακολουθεί; Το υποκατάστημα του ΙΚΑ; Το Ειρηνοδικείο, το οποίο εγκαινιάστηκε εν χορδαις και οργάνοις μόλις πριν από λίγο καιρό; Το Κέντρο Υγείας; Τι θα ακολουθήσει άραγε;
Ο συνδυασμός μας καλεί τον κ. Κωνσταντόπουλο να συγκαλέσει άμεσα, σήμερα ή αύριο το πολύ, ευρεία σύσκεψή όλων των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων της περιοχής, ώστε όλοι να στηρίξουν την διαπαραταξιακή προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσουμε για να μην απαξιωθεί κι άλλο η περιοχή μας.
Αν για μια ακόμα φορά αδρανήσει ο κ. Κωνσταντόπουλος τότε εμείς αμέσως μετά, θα αναλάβουμε ως συνδυασμός, υπεύθυνα, την αντίστοιχη πρωτοβουλία.
Οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και όλοι στην περιοχή ανησυχούν, μόνο ο κ. Κωνσταντόπουλος, αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα ενέργειες του, μάλλον δεν ανησυχεί.
Συμπολίτες,
Τα ψέματα τελείωσαν. Το έργο γενεών και γενεών στα Σέρβια και στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το καταστρέψει σε λίγους μήνες, προκειμένου να είναι αρεστός στα ψηλότερα κλιμάκια της κομματικής πυραμίδας. Όλοι ανήκουμε σε κόμματα και παρατάξεις, αλλά έρχεται η ώρα που λέμε «όχι» σε αποφάσεις που θίγουν βάναυσα τον τόπο μας, έρχεται η ώρα που λέμε «ως εδώ και μη παρέκει».
 Ο
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ