konstantopoulosΕίναι ν’ απορεί κανείς με  τους συντάκτες της απάντησης του δήμου Σερβίων-Βελβεντού στο άρθρο μου με τίτλο «Έκθετος ο δήμαρχος». Αντί να απολογούνται που ο δήμος δεν συμμετέχει  για πρώτη φορά μετά από 40-50 χρόνια διοργάνωσης της Αποκριάς στα Σέρβια, κάνουν και τον τιμητή.

Αντί να απολογηθούν στους πολίτες και στα ανώτερα διοικητικά όργανα (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπ. Εσωτερικών) γιατί δεν εισπράττουν έσοδα από τους πολίτες που αυτοβούλως προσέρχονται για πληρωμές, μας εγκαλούν κιόλας.

Αντί να εξοφλούν προμηθευτές, με βάση τα όσα προβλέπονται από τον νόμο, τους έχουν γεμίσει με ψέματα.

Αντί να απολογούνται για την διάλυση του δήμου, βγάζουν και γλώσσα στην τοπική κοινωνία.

Στο  τυπικό(νομικό) μέρος τώρα της υπόθεσης.

Αν οι συντάκτες διάβαζαν σωστά τον νόμο, θα έβλεπαν ότι «μπορούν να πληρωθούν  οι δαπάνες που προκύπτουν από την εκτέλεση των διετών προγραμμάτων δράσης των κοινωφελών επιχειρήσεων».

Οι δαπάνες για τις  εκδηλώσεις  της Αποκριάς περιλαμβάνονται στο διετές πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου. Άρα οι δαπάνες αυτές μπορούν να πληρωθούν ανεξαρτήτως αν είναι υποχρεωτικές ή όχι. Για την έγκριση των δαπανών αυτών αύριο κιόλας η πρόεδρος της Κοινωφελούς μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Κύριοι της δημοτικής αρχής.

Οι δαπάνες για τις Αποκριές είναι υποχρέωση προς την κοινωνία και η διάθεσή τους  δεν επαφίεται στην καλή διάθεση του δημάρχου.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι:

Θέλετε να βοηθήσετε στην διοργάνωση της Αποκριάς, όπως έκαναν όλες οι δημοτικές αρχές;

Αν ναι, κόψτε το κεφάλι σας και βρείτε τρόπο. Πάντως μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από φτηνές δικαιολογίες.

konstantopoulos