eidsyn30117 1Με ψήφους 9 "υπέρ" και 16 "κατά" καταψηφίστηκε για 4η φορά ο Προϋπολογισμός, το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης έτους 2017 του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, στην 4η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2017.

«Υπέρ» του Προϋπολογισμού ψήφισαν οι επτά (7) της «πλειοψηφίας», Δισερής, Ζάκης, Ζυγούρης, Κυριακίδης, Μαλιούρα, Παπαδόπουλος Σταύρος, Παπαστέργιος και οι δύο από τους «ανεξάρτητους*», Τέτος και Χαραλαμπίδης (7+2=9). «Κατά» ψήφισαν οι  εννιά (9) σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος, Αλεξόπουλος, Γκουτζιομήτρος, Ιωαννίδου, Μπάκανος, Μπρουσιόβας, Παναγιωτούλας (μείζονος), Λιάκος και Γεωργακόπουλος (ελάσσονος) και οι επτά (6) από τους «ανεξάρτητους», οι Ζορμπάς, Κοσμάς, Κουκάλης, Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλος Μιχ.  και Λαζαριώτης (9+7=16). Απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ο Κουλιός της «ελάσσονος» αντιπολίτευσης.

Ο βασικός λόγος της μη ψήφισης από την αντιπολίτευση και τους «ανεξάρτητους» ήταν, ότι δεν έγινε καμιά τροποποίηση του προϋπολογισμού που είχε παρουσιαστεί από την πρώτη ειδική συνεδρίαση, κάτι που είχε ζητηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ώστε να επανακαθορίσουν τη στάση τους (πλην Γεωργακόπουλου, που δήλωσε αρνητικός σε κάθε περίπτωση).

Κατά τη συζήτηση δόθηκε ο λόγος και σε πολίτες (Μακρυγιάννης, Παπαδόπουλος, Βέκιος), οι οποίοι απαίτησαν από τους συμβούλους, πρωτίστως από του «ανεξάρτητους» της πλειοψηφίας, «να τα βρουν» (ακόμη και σήμερα) και να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Κατά τα λοιπά ήταν και αυτή μια ταραχώδης συνεδρίαση, με απρεπείς παρεμβάσεις πολιτών (ακούστηκαν χαρακτηρισμοί περί «τραμπούκων» και «εγκάθετων») που προσέβαλαν τη διαδικασία και το ρόλο των αιρετών συμβούλων (θλιβερή εικόνα), ενώ έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχε ο δήμαρχος με «ανεξάρτητο» πρώην σύμβουλο και αντιδήμαρχο της παράταξής του, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΥΓ. Στη διαδικασία των ερωτήσεων, τέθηκαν τα ζητήματα: του αγροτικού γιατρού των Καμβουνίων (Κωνσταντόπουλος, απαντήθηκε ότι υπάρχει υπόσχεση [;] από το Κέντρο Υγείας Σερβίων ότι θα ανεβαίνει μια φορά τη εβδομάδα γιατρός στο Τρανόβαλτο), των χαρτών που κοινοποιήθηκαν (Δισερής, θα εξεταστεί το θέμα εμπεριστατωμένα και θα τεθεί σε προσεχή συνεδρίαση) και της απομάκρυνσης χιονιών από το Λιβαδερό (Παπαγεωργίου).  

Γ.Μ./mikrovalto.gr

* Οι Τέτος, Χαραλαμπίδης έχουν υποβάλλει τελευταία αιτήσεις επανένταξης στην παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» του Κοσματόπουλου, οι οποίες δεν έχουν εξεταστεί ακόμη και τυπικά επί του παρόντος θεωρούνται «ανεξάρτητοι».

eidsyn30117 1

eidsyn30117 2

Δείτε παρακάτω τη νεότερη ανάρτηση του mikrovalto.gr, με το BINTEO της συνεδρίασης

Η πρόταση για παραίτηση όλων των συμβούλων και εκλογές, οι θέσεις δημοτών, η 4η καταψήφιση του Προϋπολογισμού 2017 Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και το σύνηθες …μπάχαλο! (ΒΙΝΤΕΟ 22’)