1per121Πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στα θέματα που αφορούν στα προβλήματα του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, με πιεστικότερο αυτό της ψήφισης του προϋπολογισμού, αλλά και της προόδου μιας σειράς αναπτυξιακών ζητημάτων, ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Ο Θ. Καρυπίδης συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Β. Κωνσταντόπουλο και Π. Λιάκο, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την Τετάρτη στο δημαρχείο Σερβίων-Βελβεντού με το δήμαρχο Σ. Κοσματόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά και όσους έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις και να συνδράμουμε όλοι στην κατεύθυνση της ευρείας συναίνεσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης που ευχαρίστησε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για την άμεση ανταπόκριση για συνεργασία για το δήμο.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης «η συμβολή της περιφερειακής αρχής που έχει και την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και της διαχείρισης των χρηματοδοτικών εργαλείων, έχει την έννοια της διασφάλισης των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν να υπάρξει πρόοδος στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού, μέσα από τις συνέργειες και το διάλογο ανά τακτά χρονικά διαστήματα». 

Από την πλευρά τους ο Β. Κωνσταντόπουλος και ο Π. Λιάκος δήλωσαν πως τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς υπήρξαν σοβαρά ζητήματα διοίκησης το περασμένο διάστημα, ενώ ζητούμενο και πρόθεση όλων είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υπάρξει ευρεία αποδοχή στο θέμα του προϋπολογισμού για το καλό του τόπου.

1per121