akwnISTA1Τουλάχιστον 39 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος μπήκε σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου εκατοντάδες άτομα γιόρταζαν την πρωτοχρονιά και άνοιξε πυρ. Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης,

...εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 21 νεκροί, από τους οποίους οι 15 ή 16 είναι ξένοι.

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Βασίπ Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι. Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, πολλοί από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο νυκτερινό κέντρο βούτηξαν μέσα στον Βόσπορο για να διαφύγουν από τον δράστη.

Η επίθεση βύθισε στο πένθος το νέο έτος που μπήκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς το 2016 είχε σφραγιστεί από πολυάριθμες επιθέσεις, από το Παρίσι μέχρι το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Βαγδάτη.

Έπειτα από τις πολλαπλές επιθέσεις και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού, η Τουρκία είχε λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας για τη βραδιά, με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους και αστυνομικούς που είχαν κι αυτοί μεταμφιεστεί σε Άγιο Βασίλη για να εντοπίζουν την παραμικρή ανωμαλία μέσα στα πλήθη που γιόρταζαν.

newsbeast.gr

akwn017-01-01T001