epid-xionia2712Θυελλώδης άνεμοι χιόνια αλλά και παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και το Σάββατο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές θα είναι πυκνές.

Συγκεκριμένα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας οι θερμοκρασίες από τα ξημερώματα της Πέμπτης θα πέσουν στους – 2 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται από την Παρασκευή να πέσουν και τα πρώτα χιόνια .Πολύ χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη με χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων, της Εύβοιας και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Από Πέμπτη οι άνεμοι θα γίνουν θυελλώδεις έντασης 8-9 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ, αν και θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων…

koutipandoras.gr

epid-xionia2712