drokoz2112Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, διοργανώνει τον 1ο Δρόμο Αγάπης, την Παρασκευή, 23-12-2016, στις 11:30 π.μ. 

Ο Δρόμος Αγάπης περιλαμβάνει τη συμβολική διαδρομή, από την πλατεία ΣΚ’ΡΚΑΣ (κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα) προς το Καμπαναριό του Ι.Ν. του  Αγίου Νικολάου και σ’ αυτόν θα συμμετέχει πλήθος μαθητών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.   

Το γενικό  συντονισμό της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Κοζάνης, συνεπικουρούμενο από τους γυμναστές των σχολικών μονάδων της πόλης της Κοζάνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ενώ τις δράσεις στην αφετηρία έχουν αναλάβει οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο προσέγγισης τους, την αποδοχή τους από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως διαφορετικά αλλά ισότιμα μέλη της κοινωνίας και η έμπρακτη ηθική και υλική υποστήριξη, με έρανο που διεξάγεται με τις «Κιβωτούς Συμμετοχής», για την εκπαιδευτική δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό της πόλης, ώστε και μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής να είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του «Δρόμου Αγάπης» και των «Κιβωτών Συμμετοχής» με τη φυσική τους παρουσία και την οικονομική συνδρομή τους, ώστε η συμμετοχή των μαθητών να αντανακλά την ευρύτερη ευαισθητοποίηση και συμβολή της τοπικής κοινωνίας.

drokoz2112