a narkkast1119Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη τριών (3) ημεδαπών εκ των οποίων δύο άνδρες, 48 και 18 χρονών και μία 19χρονη γυναίκα, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (17-11-2016) το απόγευμα συνελήφθησαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής  οι προαναφερόμενοι, ο μεν 48χρονος γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις -4- ταξιδιωτικούς σάκους  με  -106- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 62 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ο δε 18χρονος με την 19χρονη γιατί ως οδηγός και συνοδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος, ενημερώνοντας τον 48χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Επιπλέον στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκαν -12,3- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην κατοχή της 19χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.550- ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, το νόμιμό της κατοχής των οποίων ερευνάται.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 62 κιλά και 972,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • χρηματικό ποσό των -1.550- ευρώ,
  • διάφορα χρυσαφικά και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 

a narkkast1119