klasmar11 1Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης στον  34ο αυθεντικό μαραθώνιο που διεξήχθη με χιλιάδες συμμετοχές την Κυριακή στην Αθήνα. Για τη συμμετοχή του δραστήριου συλλόγου στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και τα οφέλη του τρεξίματος και του αθλητισμού στην υγεία, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του ΣΔΥ Κοζάνης Τάκης Σταθόπουλος.

Η δυναμική συμμετοχή του συλλόγου ξεχώρισε στη διοργάνωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρχαν συμμετοχές από πολλές πόλεις της Ελλάδας  αλλά και πολλές χώρες του κόσμου. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, όπου οι διοργανωτές για να εξυπηρετήσουν τις πολλές συμμετοχές στον αγώνα των 5000 έβαλαν και 2ο αγώνα το απόγευμα.

Από τον σύλλογο της Κοζάνης υπήρξαν 90 δηλώσεις πριν  τον αγώνα και τελικά αγωνίστηκαν 80 δρομείς: 58 αγωνίστηκαν στο μαραθώνιο,  17 δρομείς στα 10 χιλιόμετρα και 5 δρομείς στα 5 χιλιόμετρα. Όπως τόνισε ο ίδιος, οιδρομείς τα πήγαν πολύ καλά και ειδικότερα καλή εμφάνιση έκανε ο Πασχαλίδης Χαράλαμπος , ο οποίος κατέβηκε τις 3 ώρες, κάνοντας χρόνο 2 ώρες και 55 λεπτά. Αρκετοί δρομείς του συλλόγου έκαναν χρόνο 3 ώρες και 15 λεπτά, ενώ εν γένει ήταν μια πολύ καλή συμμετοχή: «Ο κόσμος το χάρηκε ιδιαίτερα και οι δρομείς αγωνίστηκαν σε μια λαοθάλασσα. Από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο, ήταν ένα ποτάμι κόσμου, θεατές που χειροκροτούσαν. Από όποιο σημείο και να περνούσες υπήρχε κόσμος, μικρά παιδιά και μεγάλοι. Μια εντυπωσιακή διοργάνωση», σχολίασε σχετικά.
Ο μαραθώνιος, ωστόσο,  είναι ένα επίπονο άθλημα που χρειάζεται ειδική προετοιμασία από έναν αθλητή για να ανταπεξέλθει. Το συναίσθημα, ωστόσο, του να τερματίζει κανείς, δεν  συγκρίνεται με τίποτα. Όπως λέει ο κ. Σταθόπουλος, μετράει ο τερματισμός και μόνο.

Δραστήριος σύλλογος με συμμετοχή σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις!

Ο δραστήριος σύλλογος έχει συμμετοχή  σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, με κορυφαίο τον μαραθώνιο Αθηνών, ενώ με  εκατοντάδες συμμετοχές από Κοζάνη έγινε ο μαραθώνιος και ο νυχτερινός μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης . Τον Απρίλιο ο σύλλογος έλαβε μέρος και στον μαραθώνιο του Βελιγραδίου με 45 συμμετοχές . Επίσης, μεγάλη συμμετοχή έχουν και οι τοπικοί αγώνες, όπως και στο run Greece Καστοριάς.

«Ο αθλητισμός είναι υγεία»

Τον σύλλογο απαρτίζουν σήμερα 150 μέλη όλων των ηλικιών και όπως τόνισε ο κ. Σταθόπουλος τα οφέλη του να συμμετέχει κανείς στις αθλητικές δραστηριότητες, είναι πολλαπλά: «Όλοι πρέπει να αρχίζουν να βάζουν στη ζωή τους το περπάτημα, το τζόκινγκ και τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία, δίνει στο άτομο καλή φυσική κατάσταση, τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται καλύτερα στην καθημερινότητά του, αποβάλει το άγχος, συμβάλει στην κοινωνικοποίηση».
Αθλητισμός, όμως, είναι οι περιπατητικοί αγώνες, οι ημιορεινοί αγώνες που μπορεί κάποιος να απολαύσει τη φύση, όπου δεν πηγαίνεις με αντίπαλο το χρονόμετρο.  Με ένα ζευγάρι παπούτσια, φόρμες και ένα αντιανεμικό να ξεκινήσουν το περπάτημα, συμβούλευσε τον κόσμο ο κ. Σταθόπουλος. «Μικροί μεγάλοι είναι με ένα κομπιούτερ στο χέρι. Το περπάτημα πρέπει να μπει στη ζωή του κόσμου, με λίγες ασκήσεις. Αυτό σημαίνει υγεία και προστατεύουν τον οργανισμό από μια σειρά προβλημάτων», τόνισε ο ίδιος. Μάλιστα το περπάτημα είναι σύμμαχος και για ασθένειες όπως η χοληστερίνη.  Για αυτό το μήνυμα που θέλησε να περάσει είναι προς όλο τον κόσμο, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για λόγους υγείας, ψυχικής και σωματικής!

 

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου (prlogos.gr, Κοζάνη)

a klasmar11 1

prlogos.gr

(φωτο αρχείου)