dimagr1810 1Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις της περιοχής...

...καταγράφηκε η στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής αρχής να στηριχθεί ο αγροδιατροφικός τομέας που είναι άρρηκτα δεμένος με τον πρωτογενή, για να υπάρξει ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και το αγροτικό εισόδημα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζει ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της.

Αξιοποιώντας αυτά τα χαρακτηριστικά αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, ενός θεσμικού φορέα με αντικείμενο την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, που έχει στόχο την ενεργοποίηση όλων όσων δραστηριοποιούνται ή εμπλέκονται σε αυτόν.

Σκοπός της Εταιρίας είναι η τεκμηρίωση, υποστήριξη, προβολή, προστασία, ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία. Φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην υπηρεσία του αγρότη, της τοπικής κοινωνίας και των προϊόντων, ώστε να υποστηριχθούν οι αξίες του λογοτύπου - brand, «Δυτική Μακεδονία» και να προωθηθούν τα αγροδιατροφικά τοπικά προϊόντα. Ταυτόχρονα αποσκοπεί στην άμεση διασύνδεση του αγροδιατροφικού συμπλέγματος της Περιφέρειας στη συνέργεια με το εμπόριο, τον τουρισμό και την εστίαση.

Το εταιρικό σχήμα της αγροδιατροφικής σύμπραξης θα αποτελείται από  επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Το καταρχήν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Εταιρεία μπορεί να εκδηλωθεί από τους ενδιαφερόμενους στα τηλέφωνα: 2461052628 και 2461351242.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

dimagr1810 1dimagr1810 2

Σημ. mikrovalto.gr: στη σύσκεψη συμμετείχε (φωτο) η εκ Μικροβάλτου καταγόμενη Παναγιώτα Γιαννοπούλου, που δραστηριοποιείται (πρόεδρος, με μικρή επιφύλαξη) στον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.