perifereiako-mp1710Ο καθηγητής  Παθολογίας, Καρδιολογίας & Φαρμακευτικής Δρ. Χαρίσιος Μπουντούλας τιμήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συνεδρίασε χθες το μεσημέρι  στην αίθουσα της πρώην νομαρχίας. Τον καθηγητή τίμησε για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη,

...ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κωτσίδης και ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα και πάπυρο.

Μιλώντας για τη βράβευση του κ. Μπουντούλα, ο περιφερειάρχης, τόνισε πως «πρόκειται για έναν λαμπρό έλληνα επιστήμονα, τα χνάρια του οποίου ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι επιστήμονες ανά τον κόσμο. Εμείς θέλουμε όλους τους επιστήμονες ανά την κόσμο που κατάγονται από τη Δυτική Μακεδονία, να είναι πρεσβευτές και συμβουλάτορές μας, στη λήψη αποφάσεων». Ο κ. Καρυπίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο όραμα του κ. Μπουντούλα να γίνει πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική στην Κοζάνη, σε διασύνδεση με ένα πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι «βλέπει πολύ μακριά, τιμά την περιοχή , πάνω από όλα τιμάει την ιατρική».

Στο βιογραφικό και τη σπουδαία προσωπικότητα του καθηγητή  Παθολογίας, Καρδιολογίας & Φαρμακευτικής Δρ. Χαρίσιου Μπουντούλα μίλησαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου κ. Λαμπρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Γιάννης Σόκουτης, ο δήμαρχος Σερβίων  Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης και  οι επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο. Αξίζει να αναφερθεί πως με skype μίλησε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ο πρόεδρος του συμβουλίου Αποδήμων Βελβεντινών στην Αμερική, ενώ κατά τη διάρκεια της βράβευσης προβλήθηκε απόσπασμα βίντεο με τη ζωή και το έργο του, στο οποίο αναφέρεται με ιδιαίτερη αγάπη στο Βελβεντό, όπου έχει ακόμη και σήμερα το πατρικό του σπίτι και το οποίο ποτέ δεν ξεχνάει.

Β.Σ./prlogos.gr