Giorti Poulion_16_Sketo_-_2Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτή την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Η Bird Life International και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών,

...μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016.

http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1837
Τα μεταναστευτικά πουλιά  έχουν να αντιμετωπίσουν στο μακρύ τους ταξίδι πολλούς φυσικούς κινδύνους, αλλά και τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Περίπου 25 εκατομμύρια θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της BirdLife International, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στην παράνομη θανάτωση πτηνών. (Κάθε χρόνο εξοντώνουμε εδώ 700.000 πουλιά !).

Η BirdLife International και οι εταίροι της έχουν προτεραιότητα την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των πουλιών, είτε αυτή γίνεται με όπλα είτε με παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δολώματα ή με άλλους τρόπους.

Για αυτό οι φετινές δράσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των πουλιών και των μεταναστευτικών τους διαδρομών, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό

σταυροδρόμι της μετανάστευσης. Εκδηλώσεις γίνονται σε όλη στην Ελλάδα (δείτε  εδώτη σχετική λίστα) και περιλαμβάνουν κυρίως παρατηρήσεις πουλιών, περιηγήσεις σε υγροβιότοπους, παιχνίδια ευαισθητοποίηση για παιδιά κλπ.

Λέμε να κάνουμε κάτι και στην Κοζάνη ως Οικολογική Κίνηση.  Ορίστε οι λεπτομέρειες :

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Τοποθεσία : Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου στον Αλιάκμονα. Γέφυρα Ρυμνίου

Ώρα 12.00,  Κυριακή 2/10/2016

Αντικείμενο: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ και μικρή περιήγηση (Πιθανόν και απελευθέρωση αποθεραπευμένου γερακιού)

O καιρός θα είναι πιο ζεστός από τον σημερινό και χωρίς βροχή. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια μικρή Κυριακάτικη απόδραση.

Giorti Poulion_16_Sketo

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΟΖΑΝΗΣ