a W203-2014475130 αγελάδες ελευθέρας βοσκής εντοπίστηκαν με βρουκέλλωση σε μαντρί στην περιοχή του οικισμού της Παλαιάς Καστανιάς Σερβίων, στην θέση Γκέκα. Το κρούσμα διαπιστώθηκε στις 29 Αυγούστου, όταν μετά από κάποια συμπτώματα που κατέγραψε ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, ειδοποίησε την κτηνιατρική υπηρεσία για να γίνει έλεγχος των ζώων του.

Όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θόδωρος Κυριακίδης , ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο μαντρί, μαζί με κτηνίατρο της υπηρεσίας, «έχει γίνει σειρά ελέγχων στις κτηνοτροφικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής τις προηγούμενες ημέρες και δεν έχει διαπιστωθεί κανένα άλλο κρούσμα»


Το μαντρί είναι αποκομμένο από άλλες κτηνοτροφικές μονάδες και όπως υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης , «τα ζώα αναμένεται να θανατωθούν και να ταφούν σε ειδικό χώρο που υπάρχει στην περιοχή, ακόμη και σήμερα».

http://www.paseges.gr

Σχόλια   

Σταθόπουλος Β Κων/νος
0 # Σταθόπουλος Β Κων/νος 15-09-2016 13:13
Μια διόρθωση.οι αγελάδες έφεραν το νόσημα της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδων και όχι της βρουκέλλωσης που αναφέραται.η οζώδης δερματίτιδας είναι ασθένεια που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο σε αντίθεση με την βρουκέλλωση που μπορεί να μεταδοθει στον ανθρωπο με κατανάλωση γαλακτοκομικων προιόντων και τυριών.
Παράθεση