IMG 085369 Τα ζητήματα που θα τεθούν στις αυριανές συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ κ. Μιχαήλ Ρενέση συζητήθηκαν στην σύσκεψη των μελών της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την βιώσιμη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων των εταιριών ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ στην περιοχή των Σερβίων (Παλιά Λάβα & Προσήλιο).

Η σύσκεψη της επιτροπής (Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια και καθορίστηκε το τελικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι εκπρόσωποι της επιτροπής στις δύο συναντήσεις της Τετάρτης.

 Η λειτουργία των δύο συγκεκριμένων επιχειρήσεων και των αντίστοιχων λιγνιτωρυχείων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της τοπικής κοινωνίας των Σερβίων και της ευρύτερης περιοχής, το τελευταίο όμως διάστημα έχουν προκύψει θέματα που ουσιαστικά οδηγούν σε μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα των λιγνιτωρυχείων με τις ανάλογες συνέπειες για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ