olagmetith16 1Το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο, γνωστό και ως "Πιερ ντε Κουμπερντέν", είναι πιο δύσκολο να το κατακτήσει κάποιος αθλητής, ακόμη κι από το χρυσό! Στους Ολυμπιακούς του Ρίο το κατέκτησαν οι δύο δρομείς που με την κίνησή τους έκαναν τον κόσμο να δακρύσει.

Οι αθλητές περνούν χρόνια ολόκληρα με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο και να γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία.

Φυσικά στόχος όλων είναι το χρυσό, αλλά υπάρχει κι ένα μετάλλιο που είναι ακόμη πιο δύσκολο να κατακτηθεί. Στην ουσία όμως δεν χρειάζεται προπόνηση, ή το να είσαι ο πιο γρήγορος, ο πιο δυνατός ή στην καλύτερη φυσική κατάσταση.

Το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο, γνωστό και ως "Πιερ ντε Κουμπερντέν", που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, δίνεται μόνο σε εκείνους που αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της διοργάνωσης.

Τα μετάλλια τα δίνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχαν δοθεί μόλις 17, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να το κατακτήσει κάποιος αθλητής. Παράλληλα, αποτελεί και ύψιστη τιμή για αυτόν που το λαμβάνει.

Φέτος μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τα μετάλλια αυτά έγιναν 19. Δόθηκε από ένα στις αθλήτριες Νίκι Χάμπλιν (Νέα Ζηλανδία) και Άμπει Ντ' Αγκοστίνο (ΗΠΑ). Τι έκαναν για να το κατακτήσουν;

olagmetith16 2olagmetith16 3olagmetith16 4

olagmetith16 5olagmetith16 6olagmetith16 7

Ήταν χωρίς καμία αμφιβολία μία απ' τις συγκινητικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Κατά τη διάρκεια της προκριματικής κούρσας των 5000μ, η Νεοζηλανδή αθλήτρια Νίκι Χάμπλιν έχασε την ισορροπία της και έπεσε άτσαλα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και την αντίπαλό της, Άμπεϊ Ντ' Αγκοστίνο.

Η Χάμπλιν παρέμεινε πεσμένη, ενώ αντίθετα η Ντ' Αγκοστίνο σηκώθηκε, πήγε προς το μέρος της και τη βοήθησε να σηκωθεί προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά τον αγώνα τους. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ οι δύο αθλήτριες είχαν αρχίσει να τρέχουν και πάλι, η Ντ' Αγκοστίνο σταμάτησε, καθώς ένιωθε αφόρητους πόνους στον τραυματισμένο αστράγαλό της.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Χάμπλιν να διακόψει την κούρσα της, πηγαίνοντας στο πλευρό της Αμερικανίδας και παροτρύνοντάς την να συνεχίσουν μέχρι τον τερματισμό. Έτσι κι έγινε. Οι δύο αθλήτριες τερμάτισαν μαζί, με την Ντ' Αγκοστίνο στη συνέχεια να αποχωρεί με αμαξίδιο εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΠΗΓΗ: www.contra.gr (από το topsport)