Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα επίσκεψης

του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

στα Γρεβενά

.

Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, με τη σύμπραξη του Δήμου Γρεβενών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οργανώνουν από 23-26 Σεπτεμβρίου 2011 διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να τιμήσουν δεόντως την 100η επέτειο (1911-2011) της θυσίας του Εθνομάρτυρος Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού (Λαζαρίνη). Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία του η Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Το πρόγραμμα, της επίσημης επίσκεψης στα Γρεβενά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου έχει ως εξής:

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη και της συνοδείας του θα γίνει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Η υποδοχή θα γίνει από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σέργιο και τις αρμόδιες αρχές και θα ακολουθήσει μετάβαση στα Γρεβενά. Η υποδοχή στην πλατεία της πόλης των Γρεβενών θα γίνει στις 19.00 από τον κλήρο, τις τοπικές αρχές και τον λαό. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα προσφωνήσουν ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο μητροπολίτης Γρεβενών, ενώ μετά την αντιφώνηση του Οικ. Πατριάρχη θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και παράθεση δείπνου.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ. θα μεταβούν στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή μονή Θείας Μεταμορφώσεως Οσίου Νικάνορος, όπου θα τελεστεί δοξολογία. Στις 18.00 ο Οικ. Πατριάρχης και η συνοδεία του θα μεταβούν στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα, όπου θα γίνει ξενάγηση, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο στην Αετοφωλιά από τον δήμαρχο της πόλης.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Γρεβενών, ενώ θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Αιμιλιανού. Μάλιστα, το απόγευμα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του., η οποία εκτός των τοποθετήσεων και του σύντομου λόγου του Οικουμενικού Πατριάρχη, θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό αφιέρωμα με την παρουσίαση των χορωδιών του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας και Πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων Μικρασιατών και του συλλόγου «Πίνδος».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Από το: kozanimedia