mikrovalto.gr

Κοσματόπουλος για πρόσφυγες: ναι στη φιλοξενία, αρκεί να είναι Σύριοι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι (BINTEO)

kosm61613ps 1Ανοιχτός στη φιλοξενία προσφύγων, με τον απαράβατο όρο, να είναι Σύριοι και χριστιανοί ορθόδοξοι, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της Δευτέρας 13 Ιουνίου 2016, με θέμα το προσφυγικό.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Κοσματόπουλου, έχουν ως εξής:

« …Επειδή τυγχάνει να βγαίνω συχνά έξω, να έχω επαφές παγκόσμια, δεν γνωρίζω αν ξέρετε, ότι υπάρχουν σήμερα πτήσεις από την Turkish Airlines που φέρνουν κόσμο από Μαρόκο, από Μπαγκλαντές και από οποιαδήποτε άκρη, που μεταφέρεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί υπάρχουν τρία κέντρα, τα οποία με 1500-3000€, σου παραχωρούν ότι έγγραφα θέλεις, σε κάνουνε γιατρό, σε κάνουνε Σύριο, σε κάνουνε οτιδήποτε. Από εκεί κατεβαίνουνε στα παράλια και από εκεί έρχονται σε μας. Δεν ξέρω, αν ξέρει κανείς, τι εισροές είχαμε σήμερα από πρόσφυγες ή μετανάστες, όπως θέλετε πέστε τους. Μιλάμε για ένα φαινόμενο δραματικό… Από το ’10 (2010) το είπα στην Περιφέρεια ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και θα το αντιμετωπίζουμε συνέχεια και το θέμα είναι πολύ βαθύτερο. Σήμερα δημιουργούνται μουσουλμανικοί θύλακες στη χώρα μας με τρομερές συνέπειες…

Το θέμα είναι απλό. Αν είχαμε να κάνουμε με Σύριους πρόσφυγες και μάλιστα χριστιανούς, εγώ προσωπικά θα έπαιρνα 500 άτομα, όχι μόνο στο Δήμο, αλλά και στα κτήματά μου και στα σπίτια μου. Το λέω υπεύθυνα. Αλλά όταν βλέπω να λοιδορούν τις καμπάνες, να κατεβάζουν τις σημαίες και τους σταυρούς, και οι δικοί μας, βασιλικότεροι του βασιλέως, να γκρεμίζουν τα εκκλησάκια από τα στρατόπεδα που πρόκειται να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, τότε νομίζω ότι τα πράγματα είναι απελπιστικά σοβαρά.

Λοιπόν εγώ, θέλω να το ξέρουν όλοι, ότι το πρόβλημα παγκόσμια είναι καθαρά πολιτικό, αν δοθεί λύση στη Συρία, λύνεται το πρόβλημα, τώρα ο σκοπός τους είναι άλλος.

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, εγώ δυστυχώς πάντα δικαιώνομαι και λυπάμαι γι αυτό πραγματικά, γι αυτό και πρέπει με ψυχραιμία, σύνεση και πάνω απ’ όλα ευαισθησία, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, Και νομίζω ότι πρέπει να πρυτανεύσουν, όχι οι ακραίες καταστάσεις, αλλά τουλάχιστον η εθνική και θρησκευτική μας οντότητα.

Λοιπόν, από δω και πέρα και πάλι εγώ το λέω, ότι είμαι ανοιχτός σε φιλοξενία (προσφύγων), αλλά το θέτω σαν απαράβατο όρο, να είναι Σύριοι και χριστιανοί ορθόδοξοι».

psimv61613pr 1psimv61613pr 2

Δείτε τα στο συνημμένο ΒΙΝΤΕΟ…

Γ.Μ./mikrovalto.gr