mikrovalto.gr

Επιτέλους «φως» στην παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στα Καμβούνια, από τον Αηλιά του Μικροβάλτου

aildig1663 1aildig1663 2

Μέχρι τέλους του τρέχοντα μήνα (Ιούν. 2016) θα εγκατασταθούν στον Αηλιά του Μικροβάλτου οι αναμεταδότες παροχής ψηφιακού σήματος (για 12 κανάλια τουλάχιστον), που θα καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξουσιοδοτημένο τεχνικό της Digea, που έκανε επί τόπου αυτοψία το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η θέση προσφέρεται τα μέγιστα για εγκατάσταση συστημάτων αναμετάδοσης ψηφιακού σήματος, καθόσον υπάρχει οπτική επαφή, με τα χωριά των Καμβουνίων Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Ελάτη, Μεταξά, Τριγωνικό, Πολύραχο και ενίσχυση του σήματος σε Λαζαράδες, Φρούριο και Λιβαδερό. Το κόστος θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η Digea (κίνηση "καλής θέλησης" για αίτημα παραχώρησης χώρου στην περιοχή κεραιών του Μεταξά), ενώ και από την πλευρά του δήμου φάνηκε η διάθεση να συνδράμει συμπληρωματικά και οικονομικά για την εξασφάλιση ψηφιακού σήματος του συνόλου των καναλιών. 

Ο υπεύθυνος της Digea συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Μεταξά Γιάννη Μπλαχάβα, που είναι αλήθεια ότι «παλεύει» το θέμα εδώ και 1,5 χρόνο με πολλές παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση της Digea, τους δημοτικούς συμβούλους Μίλτο Ζορμπά και Σωκράτη Μπρουσιόβα και τον τοπικό σύμβουλο Μικροβάλτου Μπάμπη Παπαδόπουλο.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ουσιαστική θετική εξέλιξη ενός χρόνιου προβλήματος, για το οποίο οι κάτοικοι ευελπιστούν πλέον ότι θα έχει αίσια κατάληξη.

ΣΗΜ.: Η κατάσταση του δρόμου προς τον Αηλιά είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Ας γίνει κάτι γιατί πλησιάζει το πανηγύρι (20 Ιουλ.)…

aildig1663 3

mikrovalto.gr