mikrovalto.gr

Χρηματοδότηση αποκατάστασης δρόμου προς Καταφύγι, μετεωρολογικός σταθμός στο Βελβεντό και κάμερα τουριστικής προβολής στη Νεράιδα, στα νέα έργα της Π.Ε. Κοζάνης στο ΕΑΠ  2012-2016

eappek516Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση ένταξης νέων έργων της Π.Ε. Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.183.730 €, στο ΕΑΠ (Τοπικός Πόρος) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 16 Μαΐου 2016.

Ειδικότερα για το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, τα νέα έργα που εντάχτηκαν είναι:

- Ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του έργου «Αποκατάσταση κατολίσθησης  στο δρόμο Βελβεντού – Καταφυγίου», με το ποσό των 489.299,16 €. Από τον εισηγητή του θέματος, αντιπεριφερειάρχη Π. Πλακεντά, δόθηκαν οι πρόσθετες πληροφορίες, ότι στα τέλη του προσεχούς Ιουλίου, με την κατασκευή και του 2ου παταριού αντιστήριξης, θα δοθεί «κατ’ εξαίρεση πρόσβαση» για τους κατοίκους του Καταφυγίου, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο και θα παραδοθεί ο δρόμος σε κανονική κυκλοφορία.

-  Προμήθεια και εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο Βελβεντό -όπως επίσης και σε Κοιλάδα Ελλησπόντου και Μεσόβουνο Εορδαίας-, για συλλογή πληροφοριακών στοιχείων για ενημέρωση των αγροτών για καιρικά φαινόμενα.

- Προμήθεια και εγκατάσταση κάμερας τουριστικής προβολής στη Νεράιδα, με οπτικό πεδίο την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, για τη δυνατότητα άμεσης προβολής από τις ιστοσελίδες της Π.Ε. Κοζάνης και της Εταιρείας Τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας. Ίδιες κάμερες θα τοποθετηθούν επίσης στην πλατεία Κοζάνης και στη Βλάστη.

Η συνολική δαπάνη για τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τις κάμερες τουριστικής προβολής, που υπάγονται στον ίδιο κωδικό, ανέρχεται στο ποσό των 24.364 €.

Τέλος, με την υπερψήφιση της εισήγησης, εντάχτηκαν ακόμη στο ΕΑΠ 2012-2016 τα έργα:

- Εξοπλισμός και βελτίωση συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

- Ενίσχυση εργαστηρίου ΚΕΚ ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης.

- Λειτουργία ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίου φράγματος Σισανίου.

- Προμήθεια εξοπλισμού διοργάνωσης εκθέσεων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης (Κοίλα).

- Μελέτες επέκτασης αρδευτικού δικτύου Μεσόβουνου Εορδαίας.

Γ.Μ./mikrovalto.gr