mikrovalto.gr

Το ξέσπασμα του δημάρχου Κοζάνης και το κείμενο αρχών, στο κλείσιμο της Ημερίδας για την Μεταλιγνιτική Εποχή (ΒΙΝΤΕΟ 11')

di1648 3"…Εδώ και ενάμιση χρόνο απολογούμαι για τια τις απόψεις μου για την "Πτολεμαΐδα 5". Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτή την άποψη, αλλά είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να την πει. Άσχετα κι αν είναι λάθος. …Πληρώνω το θάρρος να πω αυτό που νιώθω κι αυτό που πιστεύω. Και στην τελική, όλα αυτά έχουν ειπωθεί και πριν τις εκλογές, κι ήταν γνωστά στους πολίτες.

Έχω ακούσει κι έχω διαβάσει τα απίστευτα. Αλλά όλα έχουν ένα όριο. Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται κουβέντα με όρους πρακτοριλικιού. Ότι κάποιοι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Μ’ αυτούς του όρους δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Και δεν φταίω που έχω αυτή την άποψη διαχρονικά…".

Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από το ξέσπασμα του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στο κλείσιμο των εργασιών της Ημερίδας «Μεταλιγνιτική Περίοδος – Η Πρόκληση για τη Δυτική Μακεδονία», που διοργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, της ΑΝ.ΚΟ., του Κέντρου Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στην Κοβεντάρειο Αίθουσα Κοζάνης.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση από το δήμαρχο κειμένου αρχών που είχε συνυπογραφεί από τους συμμετέχοντες φορείς, πάνω στο οποίο θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, όπου τονίστηκε ότι "Η κοινή αντίληψη (περιφερειακών και τοπικών φορέων) αποτελεί προϋπόθεση τόσο για την εκπόνηση, όσο κυρίως για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας σε καθεστώς χαμηλής και τελικά μηδενικής εκμετάλλευσης στο μέλλον…, η διαχείριση δε της Μεταλιγνιτικής εποχής για τη Δυτική Μακεδονία και των αναγκών της μεταβατικής περιόδου, πρέπει να προσλάβει νομική ισχύ από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο υψηλότερο δυνατό θεσμικό επίπεδο…".

Δείτε τα στο ΒΙΝΤΕΟ, διάρκειας 11:28

Γ.Μ./mikrovalto.gr