Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

imsk simaΑνακοινώνεται ότι, προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 Η πρώτη Ακολουθία αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρανών (8/4, 7:00 μ.μ.).

  Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο ιερών Λειψάνων των Αγίων ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης.

Τα ιερά Λείψανα θα παραμείνουν ως την Κυριακή 10 Απριλίου (ως τις 5:00 μ.μ.) και στη συνέχεια θα μεταφερθούν προς προσκύνηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σερβίων (10-13 Απρ.) και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελβενδού (13-14 Απρ.).

Ο ε΄   Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή Δ΄ Νηστειών (Ιωάννου της Κλίμακος), 10 Απριλίου 2016, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης στις 6.30 μ.μ., χοροστα­τούν­τος του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Ποιμενάρ­χου μας κ. Παύ­λου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος κ. Ευστάθιος Αραπίδης με θέμα: «Η ερμηνευτική προσέγγιση της ευχής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου μέσα από το βιβλίο της Κλίμακος».

Από την Ιερά Μητρόπολη