Το κλειστό γυμναστήριο Σερβίων προτείνεται για χώρος ολιγοήμερης φιλοξενίας προσφύγων

gimnserv8.4 316Ολοκληρώνεται η καταγραφή των πιθανών χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετικές ενέργειες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που είναι σε σχετική επικοινωνία...

...με τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα, έχοντας αποστείλει τις σχετικές επιστολές και ζητώντας την καταγραφή των χώρων φιλοξενίας προσφύγων αν προκύψει σχετική ανάγκη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Κοζάνη προτείνει το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης για φιλοξενία μέχρι 350 ατόμων και τα Γρεβενά προτείνουν το ΚΕΓΕ και την πρώην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τους υπόλοιπους δήμους, όπως τόνισε μιλώντας στον "Π.Λ." ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, δεν απάντησε ακόμη η Εορδαία, ενώ το Βόιο προτείνει χώρους πρώην Στρατοπέδων, όπως ήδη έχει ειπωθεί. Τώρα, σε ό,τι αφορά το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, στην απάντησή του αναφέρει ότι δεν διαθέτει χώρους με υποδομές για τη φιλοξενία ατόμων και προτείνουν για ολιγοήμερη παραμονή (μέχρι 5-6 ημέρες και αν προκύψει τέτοια ανάγκη), το κλειστό γυμναστήριο Σερβίων. 
Επίσης, να σημειωθεί πως ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού συγκρότησε ήδη το συμβούλιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως και ο Δήμος Άργος ορεστικού, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά το Δήμο Κοζάνης, θα αποστείλει ένα ειδικό σχέδιο μιας και σε συνεργασία με την περιφέρεια, θα έχει τον κεντρικό συντονισμό. 

Β.Σ./ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ