Βραδιά χάλκινων πνευστών το Σάββατο 5/3 στην Κοζάνη

chalk1635Το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς στις 5 Μαρτίου και ώρα 7 μμ. μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα χάλκινα πνευστά της Κοζάνης οργανώνεται από τον ΟΑΠΝ. Στον Κεντρικό  Πεζόδρομο (Ειρήνης) και στους κάθετους άξονες  θα γίνει  παρέλαση καρναβαλιστών...

...συνοδεία πολυάριθμων ομάδων χάλκινων πνευστών  τόσο από το Δήμο μας όσο και από όμορες πόλεις.

Της παρέλασης των τοπικών καρναβαλιών θα προπορεύονται  τμήματα κωδωνοφόρων και μεταμφιεσμένων από το Pernik Βουλγαρίας, τα οποία έχουν ενταχθεί στην προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και από την πόλη Prilep της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το γλέντι από τους δρόμους θα μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία στις 8 μ.μ και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8.30 μέχρι τη σκυτάλη να την πάρει ο Φανός από τα Μπουντανάθκα.

Παράλληλα σε συγκεκριμένα καταστήματα του ευρύτερου κέντρου (Ερμιόνιο, Strada, Οινοποιόν, Μεγιστάνας, Εστιατόριο Ελληνικόν, Μούσες) οργανώνεται Βραδιά Κοζανίτικης Γαστρονομίας. 

Όσοι και όσες επιθυμείτε να ντυθείτε καρναβάλια και να συνοδεύσετε τη μεγάλη πομπή θα μας βρείτε το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς στις 6.45 μμ στον πεζόδρομο μπροστά  από την Πανδώρα.