"Μπλακ άουτ" αύριο στα διόδια της Εγνατίας - Οι αγρότες θα κλείσουν και τα δύο ρεύματα και την Καστανιά!

polym16223Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της περιχοής, παραμένοντας στα μπλόκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Πρωινού λόγου", οι αγρότες του μπλόκου Πολυμύλου αποφάσισαν για την Τετάρτη να αποκλείσουν την Εγνατία Οδό στο ύψος των διοδίων και στα δύο ρεύματα, ενώ θα αποκλείσουν με τρακτέρ και τον παλιό δρόμο μέσω Καστανιάς!

Οι ώρες των κινητοποιήσεων θα είναι από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Εντωμεταξύ, παραμένουν στις θέσεις τους οι αγρότες του μπλόκου Αγίας Κυριακής Βοΐου, αλλά και οι αγρότες του μπλόκου Νεάπολης (από τις 3.30 μέχρι τις 6.30 το απόγευμα με αποκλεισμό τόσο του κάθετου άξονα της Εγνατίας στο ύψος Αλιάκμονα όσο και της παλιάς Εθνικής Οδού), ενώ επ' αόριστον αποκλεισμό αποφάσισαν και οι αγρότες που παραμένουν πολλές ημέρες τώρα στο μπλόκο Αντιγόνου Φλώρινας.

Μενέλαος Μακρυγιάννης: "Στην Αθήνα βρήκαμε αδιαλλαξία και χουντισμό"

Απογοητευμένοι από τις επαφές τους στην Αθήνα είναι οι αγρότες, ενώ χθες εκπρόσωποι των μπλόκων θα συναντηθούν με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και κόμματα της αντιπολίτευσης. Μιλώντας στον "Π.Λ." ο Μενέλαος Μακρυγιάννης εκπρόσωπος από το μπλόκο Πολυμύλου εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε τελικά να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό λέγοντας πως "βρήκαμε αδιαλλαξία και χουντισμό. Πριν μπούμε στην πόρτα δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δύο αγρότες εκ των οποίων και σε εμένα ως εκπρόσωπο του μπλόκου Πολυμύλου. Ο διάλογος ήταν προσχηματικός", τόνισε.

Απορρίπτουν τις προτάσεις Τσίπρα 

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα εμφανίζονται οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία, καθώς κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν φάνηκε λύση, αλλά όπως λένε «η κυβέρνηση δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις». Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των μπλόκων Δημήτρης Μόσχος, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ επανέλαβε την έκκληση των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής. Ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ούτε το αγροτικό πρόβλημα λύνεται, ούτε όμως και εμείς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας».
Για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χωρίς να δούμε άλλες παραμέτρους του φορολογικού, αυτό το νούμερο δεν σημαίνει κάτι», και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι δόθηκε με στόχο να δουλέψει ο κοινωνικός αυτοματισμός».
Σχετικά με το ασφαλιστικό τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τις κλίμακες 16% και 20% χωρίς να αναφέρεται ουσιαστικά στο 7,95% της ιατροφαρμακευτικής», και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, «όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση δεν αλλάζει κανένα σημείο από το προσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα».
Για το κόστος παραγωγής, ο κ. Μόσχος επισήμανε, «εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και δραστική μείωση του ρεύματος και η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και στον ΟΓΑ» και πρόσθεσε «και μάλιστα αυτά τα ποσά θα μας τα πάρει η κυβέρνηση μέσα από τις επιδοτήσεις».

Β.Σ./prlogos