Την παραίτησή του στη διάθεση της Ιεραρχίας έθεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος

Διακόνησε επί πολλά έτη στα Σέρβια Κοζάνης

karpnikefc510Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος έχει θέσει στη διάθεση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την παραίτησή του, σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του Ευρυτανικού Παλμού. Το γεγονός αυτό έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις,

...καθώς η απόφασή του επ' αυτού θεωρείται οριστική, προφανώς λόγω των πρόσφατων προβλημάτων της υγείας του, κυρίως όμως λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας και του αισθήματος ευθύνης που ανέκαθεν τον διακατείχαν ως προς την διαποίμανση του ποιμνίου της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Άγιος Καρπενησίου ήταν και είναι μια από τις σπάνιες προσωπικότητες της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας της πατρίδας μας, που τυγχάνει του απολύτου σεβασμού των συνεπισκόπων του και μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εδώ θα περιοριστούμε μόνο στο να αναφέρουμε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος είναι ο πρώτος Μητροπολίτης της τοπικής εκκλησίας.

Ως γνωστόν, η Μητρόπολη Καρπενησίου συνεστήθη για πρώτη φορά το 1979, καθώς μέχρι τότε η Ευρυτανία ανήκε εκκλησιαστικά στην πάλαι ποτέ ενιαία Μητρόπολη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας.

newsbomb.gr

ΣΗΜ. mikrovalto.gr: Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος Δρόσος γεννήθηκε το 1929 στο Εμπόρειο Θήρας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος, το 1959 Πρεσβύτερος και υπηρέτησε επί πολλά έτη σαν Αρχιμανδρίτης στα Σέρβια Κοζάνης. Εξελέγη Μητροπολίτης Καρπενησίου στις 28 Ιανουαρίου 1979.

karpnikServiaKoz28.6.12

ΦΩΤΟ από την παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικολάου στα Σέρβια, κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις 28 Ιουνίου 2012