Κοζάνη: Συγκλονιστική εξέλιξη στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Συνελήφθησαν η μάνα και ο πατριός του

pol16122Πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση και τον εντοπισμό του πτώματος του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, έρχονται νέες συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος, με τον εισαγγελέα Κοζάνης να δίνει εντολή για τη σύλληψη του πατριού και της ίδιας της μητέρας του 23χρονου,

...με την κατηγορία της δολοφονιας. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συνελήφθησαν το πρωί στην Αθήνα όπου ζούσαν το τελευταίο διάστημα, με την είδηση να σοκάρει τους κατοίκους της Κοζάνης, που προσπαθούσαν να συνέλθουν από την ανατριχιαστική δολοφονία της Ανθής Λινάρδου από τον σύζυγό της.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α.Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο. Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης - θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διέμεναν στην Αθήνα.

Το χρονικό της εξαφάνισης και της δολοφονίας

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος χάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η μάνα του, εκείνη τη νύχτα γύρω στις 23:30 το βράδυ, ο Κωστής επέστρεψε στο σπίτι, μετά από επίσκεψη σε φίλο του. Όπως έλεγε στην εκπομπή ''Φως στο Τούνελ'' ήταν ευδιάθετος, έφαγε και έπαιξε με τον ετεροθαλή αδελφό του παιχνίδια στον υπολογιστή. Βγήκε για να διορθώσει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μία χαλασμένη βρύση και συνομίλησε για λίγη ώρα με κάποιον άγνωστο που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το γκαράζ της αυλής. Μπήκε στο σπίτι ξανά, έβαλε το μπουφάν του, πήρε μια ομπρέλα και είπε ότι θα πήγαινε και πάλι στο φίλο του, απ’ όπου μόλις είχε επιστρέψει. Όλα αυτά, μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μέσα σε μισή ώρα!

Οι μαρτυρίες που στοχοποίησαν μάνα και πατριό

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έφτασαν στα γραφεία της αστυνομίας, ανέφεραν πως είδαν τον άτυχο νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Το πτώμα και το προφητικό όνειρο

Το πτώμα του Κωστή βρέθηκε 8 μήνες μετά την εξαφάνιση του, από τα σκυλιά ενός κυνηγού. Ήταν θαμμένος σε χωράφι στη θέση Πασά Γεφύρι, που ανήκει στον πατριό του και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο».

Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί...

Το κίνητρο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικό. Μάνα και πατριός φέρονται να είχαν πάρει δάνειο στο όνομα του 23χρονου και τη μοιραία νύχτα τσακώθηκαν και τον σκότωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, έβαλαν το πτώμα του Κωστή μέσα σε μία κούτα και το μετέφεραν στο κτήμα όπου και το έθαψαν. Στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο, με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις αρχές.

newsit.gr (Πηγή: Εκπομπή ''Φως στο Τούνελ'', kozanimedia.gr)