Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απαντητική επιστολή στην "Κίνηση Γυναικών Βελβεντού"

dimarxeio serv-velv banner 185Είναι απορίας άξιο που η "Κίνηση Γυναικών Βελβεντού" (τελικά μήπως είναι μία μικρή μειοψηφία)  θέλησε να αναφερθεί σε ζητήματα που όχι απλώς έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή αλλά και επιπρόσθετα έχουν δοθεί λύσεις σε προβλήματα που παρέμειναν άλυτα εδώ και χρόνια.

Ίσως γιατί κάπως έπρεπε να ανακοινώσει και να προβάλει ότι έκοψε τη Βασιλόπιτά της.

 Επί της ουσίας να τονιστεί ότι το 2015 ήταν ουσιαστικά το πρώτο ολόκληρο έτος που η Δ.Κ. Βελβεντού μετά από τέσσερα χρόνια ανυπαρξίας(κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό) εκπροσωπήθηκε στα Συλλογικά Δημοτικά Όργανα. Εκπροσώπηση που είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν αλλά και να επιλυθούν σοβαρά θέματα (ύδρευση, αγροτική οδοποιία κ.α.) αλλά και ζητήματα καθημερινότητας ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο.

 Σχετικά με το «αγροτικό» ιατρείο είναι γνωστά τα προβλήματα στο χώρο της υγείας σε όλη τη χώρα και σίγουρα ο Δήμος δεν μπορεί και δεν έχει τη νομική ευχέρεια να προσλάβει ιατρικό προσωπικό. Παρόλα αυτά όμως βρίσκουμε τρόπο και ενισχύουμε τη λειτουργία του Ιατρείου είτε στο θέμα των καυσίμων είτε στην καθαριότητα του χώρου καθώς και σε ότι άλλο ζητηθεί ενώ έχουμε παρέμβει και στον σχεδιασμό του χάρτη υγείας της Περιφέρειας.

 Όσο για τα περί μαρμάρινων ειδώλων αφήνουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου  να τιμήσει τον Ιπποκράτη Παπαγεωργίου τον Βελβεντινό Ιατρό που άσκησε το ιατρικό λειτούργημα μέχρι τα βαθειά γεράματά του σώζοντας τη ζωή εκατοντάδων Βελβεντινών. Η προτομή στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού και τα όσα έχουν αποφασιστεί για την χρήση της οικία του είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε τιμώντας την μνήμη ενός άξιου και ευγενούς Βελβεντινού.

 Αναφορικά με το συσσίτιο η Δημοτική Αρχή κινήθηκε υπεύθυνα, στο πλαίσιο πάντα που ορίζουν οι κανόνες και όχι με βάση τις αλχημείες που εφευρίσκονταν κατά καιρούς για τη λειτουργία του συσσιτίου. Αυτή τη φορά το συσσίτιο θα λειτουργήσει νόμιμα και σε δικό του χώρο και ήδη σήμερα το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Γενικότερα δεν έχει καταργηθεί καμία κοινωνική δομή ενώ να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει ενταχθεί σε όλες τις αντίστοιχες δράσεις Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.

 Θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι προνόμιο κανενός, αντίθετα απαιτεί προσπάθεια και δράσεις αλληλεγγύης από όλους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ανακοινώσεις διαφήμισης και προβολής. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι δράσεις αφορούν τα άτομα με αναπηρία και ευαίσθητες ομάδες πολιτών.